Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

11 december 2008

Tuning voor Windows pc's

TuneUp Utilities 2009 verschenen

Intelligente en individuele benadering succesfactoren van nieuwe versie Windows tuningprogramma

De nieuwe versie van TuneUp Utilities biedt zowel onervaren als professionele Windows-gebruikers een uitgebreid optimaliseringpakket voor hun pc. In tegenstelling tot de gebruikelijke tuningprogramma's, voert TuneUp Utilities 2009 een individuele analyse uit van de configuratie. Nadat de gebruiker zijn specifieke eisen heeft opgegeven, bepaalt het programma de meest geschikte optimaliseringmaatregelen. TuneUp Utilities 2009 biedt hierdoor elke gebruiker een eenvoudige manier om de pc selectief te optimaliseren, ook als hij niet over de nodige expertise beschikt. Professionals kunnen hun voordeel doen met de geavanceerde hulpprogramma's. Zij kunnen snel en exact routinetaken uitvoeren en gebruik maken van de uitgebreide knowhow die in het programma is geïntegreerd.

TuneUp Utilities 2009 bevat alle relevante onderdelen voor pc-optimalisering: van versnelde toegang tot de vaste schijf tot het verwijderen van onnodige gegevens en registeritems. Ook het corrigeren van verkeerde systeeminstellingen behoort tot de mogelijkheden. In de nieuwe versie kan de gebruiker eenvoudig de best mogelijke optimalisering uitvoeren, terwijl hij steeds de controle behoudt over alle systeemaanpassingen. Het programma legt elke handeling uit en wijzigt niets zonder het te melden. TuneUp Utilities biedt alleen maatregelen aan die praktisch en veilig zijn voor het systeem. Daarbij houdt het programma rekening met de afzonderlijke analyse van de pc en de instellingen die de gebruiker selecteert. Zelfs foutieve instellingen, die het gevolg zijn van een overmaat aan afstemmingspogingen van andere hulpprogramma's of handmatige interventies, worden opgespoord en gecorrigeerd.

Beeldmateriaal en testmogelijkheden

TuneUp Utilities 2009 is de intelligente all-round oplossing voor het optimaliseren van Windows pc's.

Meer beeldmateriaal is beschikbaar via onderstaande link. http://www.tuneup-software.nl/company/press/gallery/

Een proefversie van TuneUp Utilities is beschikbaar via onderstaande link. http://www.tuneup-software.nl/download/tu2009/

Nieuwe Startpagina toont informatie in één oogopslag De kern van TuneUp Utilities 2009 is de nieuwe Startpagina. Deze biedt in één oogopslag informatie over de status van alle belangrijke gebieden van het systeem: het spoort problemen op en geeft mogelijkheden tot verbeteringen aan. Ook kan de gebruiker rechtstreeks vanuit de Startpagina individuele optimaliseringstaken uitvoeren.

Selectieve optimalisering met TuneUp Speed Optimizer De nieuwe TuneUp Speed Optimizer analyseert de instellingen van het besturingssysteem, de geïnstalleerde programma's, de hardware en de gebruikspatronen van de gebruiker. Op basis van deze analyse bepaalt het programma het afzonderlijke optimaliseringpotentieel van de pc. In de optie "Snelle Optimalisatie " worden alle optimaliseringmaatregelen opgesomd en uitgelegd. Die worden vervolgens probleemloos uitgevoerd, zonder de functionaliteit van de computer te beperken. De gebruiker kan met één muisklik al deze handelingen uitvoeren, maar ook afzonderlijk starten. De optie "prestatie-advies" biedt suggesties voor het verder versnellen van het systeem en legt in begrijpelijke termen de mogelijke handelingen en effecten uit. Deze individuele selectie voorkomt dat de optimalisering statisch - en daardoor onnauwkeurig - wordt. Een effect dat optreedt wanneer elk systeem voor elke gebruiker op exact dezelfde manier wordt geoptimaliseerd.

TuneUp Uninstall Manager
TuneUp Uninstall Manager is volledig opnieuw ontwikkeld. Alle geïnstalleerde programma's worden nu niet alleen sneller vermeld, ze worden ook duidelijk gerangschikt op grootte, laatste toegangsdatum of datum van installatie. Deze tool toont voor elk programma informatie over de gebruiksgeschiedenis, zodat de gebruiker makkelijker kan beslissen welke programma's niet nodig zijn. Deze programma's kunnen vanuit dit scherm snel en eenvoudig worden verwijderd.

TuneUp Startup Manager
De uitgebreide TuneUp Startup Manager is erg nuttig bij het verbeteren van de prestatie van de computer. Het programma toont automatisch welke programma's worden gestart, wanneer de computer wordt gestart en geeft nuttige informatie over bekende opstartprogramma's door middel van een database die TuneUp voortdurend bijwerkt en onderhoudt. Het geeft voor een groot aantal programma's duidelijke aanbevelingen of deze al dan niet zijn vereist. Het opstarten van de computer kan aanzienlijk worden versneld door het optimaliseren van de opstartprogramma's. TuneUp Startup Manager is daarnaast in de nieuwe Startpagina geïntegreerd en informeert de gebruiker van daaruit als er nieuwe opstartprogramma's op de computer zijn verschenen.

Persoonlijke stijl met TuneUp Styler
Gebruikers die van een eigen stijl houden, zullen de nieuwe TuneUp Styler waarderen: zowel de pictogrammen, als de visuele stijl als ook het startvenster en aanmeldingsvenster zijn aangepast. Verder maakt TuneUp Utilities 2009 het mogelijk het geanimeerde startlogo van Vista te verwisselen. Gebruikers kunnen eigen startlogo's maken of een reeks animaties downloaden van de TuneUp-website. De nieuwe versie biedt zelfs mogelijkheid tot het ontwerpen van een eigen Vista-aanmeldingsvenster.

Ondersteunde Window-versies
Het programma ondersteunt Windows XP en Windows Vista (zowel de 32-bits- als 64-bits-versies) en past haar functies automatisch aan het desbetreffende besturingssysteem aan. Dit geeft gebruikers van Windows XP de zekerheid dat ze de software kunnen blijven gebruiken zonder enige functiebeperkingen. Ook hoeven ze niet voor een upgrade te betalen wanneer ze overstappen op Windows Vista.

Prijs en beschikbaarheid
TuneUp Utilities 2009 is te downloaden via www.tuneup-software.nl voor 39,95 euro. Upgraden van een eerdere versie kost gebruikers 24,95 euro. Daarnaast zijn op de website ook gratis proefversies beschikbaar voor een proefperiode van 30 dagen.

Over TuneUp
TuneUp Software GmbH, gevestigd in Darmstadt, stelt Windows-gebruikers ertoe in staat hun pc's af te stemmen voor optimale prestatie. Pc's die met TuneUp Utilities worden onderhouden, zijn beter geordend en werken aantoonbaar sneller en stabieler. TuneUp is in 1997 opgericht door Tibor Schiemann en Christoph Laumann. Ze ontwierpen het eerste volledige pakket voor het optimaliseren van Windows pc's in Duitsland. De eerste versie heette "TuneUp 97 - the intelligent tuning tool." De oprichters van TuneUp zien in "intelligent afstemmen" de meeste effectieve pc-optimalisatie om gebruikers zo veel mogelijk stappen uit handen te nemen. Sinds 2003 is TuneUp internationaal gegroeid: van TuneUp Utilities zijn al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en is nu beschikbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Pools. Gebruikers kunnen TuneUp Utilities rechtstreeks downloaden via de homepage van het bedrijf (www.tuneup-software.nl).



Ingezonden persbericht