De langste kerststol ooit


Cadeau van Bakkerij 't Stoepje voor de Voedselbank

ALMERE, 20081210 -- Het programma van de Frogers `Effe geen cent te makken' heeft veel los gemaakt. De Voedselbank is uit de schaduw gekomen. Grote aantallen mensen worden zich ineens bewust van het feit dat er heel veel mensen aan de grens leven van het bestaansminimum en dat deze mensen afhankelijk zijn geworden van anderen die iets voor de medemens willen betekenen.

De ondernemers van Bakkerij 't Stoepje in Spakenburg weten dat al heel lang. Al jaren stelt 't Stoepje `brood van gisteren' ter beschikking aan de Voedselbank. `Maar de Frogers hebben bij onze ondernemers een gevoelige snaar geraakt', vertelt Peter Beukers, directeur van Bakkerij 't Stoepje. `We gaan de langste kerststol ooit gebakken aanstaande donderdag aanbieden aan de Voedselbank in het benefietprogramma Echt geen cent te makken: de finale.
Een team van bakkers reizen samen met een Spakenburgse schoolklas af naar de studio van RTL4 in Almere om de 32 meter lange en 150 kg zware kerststol te bezorgen.'

Start Linda's Voedselbank-oliebollenactie
Dit evenement is óók de start van Linda's oliebollenactie ten bate van de Voedselbank. Aanstaande vrijdag 12 december rollen de eerste oliebollen uit onze bakkerij. Zij vinden hun weg naar de honderdduizenden klanten, die wekelijks hun brood, koek, gebak en ander lekkers kopen bij één van onze 900 markten in Nederland. Van élke verkochte oliebol ontvangt de Voedselbank 1 cent. Dat lijkt niet veel, maar als we 31 december het gas onder de olie uit doen, dan zijn er hopelijk meer dan 2 miljoen gebakken. Bakkerij 't Stoepje hoopt hiermee diegenen die van een te smalle beurs moeten leven, een heel klein beetje te helpen.


Bakkerij 't Stoepje





Ingezonden persbericht