E-facturen in elke boekhouding met Universal Billing


Einde discussie over standaard voor e-facturen

AMSTERDAM, 20081211 -- Register.nl is de eerste Universal Billing Provider. Bedrijven hoeven niet langer te wachten op de keuze voor een bepaalde standaard voor e-factureren. Zij kunnen nu direct overstappen op e-factureren en fors besparen op de verwerkingskosten van facturen. Universal Billing zorgt voor e-facturen in alle bestandsformaten om facturen direct in elke boekhouding te kunnen verwerken. De uitgaande en inkomende facturen kunnen worden gedownload, geïmporteerd of online verwerkt worden.

E-facturen in de boekhouding
Op Register.nl kunnen bedrijven e-facturen maken door ze online in te voeren of door online een bestand met factuuropdrachten in te lezen in elk gewenst bestandsformaat. Register.nl voorziet elke factuur namens het bedrijf van een digitale handtekening.

1. Alle bedrijven ontvangen de e-facturen van Register.nl als plaatje per e-mail.
2. Grote bedrijven ontvangen de e-facturen van Register.nl direct in de boekhouding.
3. Gebruikers van online financiële software kunnen de e-facturen importeren.
4. Gebruikers van standalone boekhoudsoftware kunnen de e-facturen downloaden.

Professionele e-facturen
Met Universal Billing via Register.nl maken bedrijven e-facturen die aan de eisen van de Belastingdienst voldoen. De facturen worden namens de bedrijven door Register.nl van een digitale handtekening voorzien, en beveiligd. Datum en tijd van aflevering worden geregistreerd. En de e-facturen kunnen door de ontvangers in elk gewenst formaat worden verwerkt.

Besparen zonder investeren
Voor e-factureren via Register.nl hoeven bedrijven niet te investeren in een eigen digitale handtekening en beveiligingssoftware. Iedereen met een inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel kan e-factureren. Alleen de verzonden e-facturen worden in rekening gebracht.

Universal Billing biedt elk bestandsformaat
Met Universal Billing kunnen bedrijven facturen maken die in elk gewenst formaat ter beschikking worden gesteld aan de klanten: XBRL (de nieuwe internationale standaard), UBL2.0 (het overheidsformaat), Access, Excel, CSV, TXT en andere formaten.

Met e-factureren kan het bedrijfsleven naar schatting enkele miljarden besparen. Jaarlijks worden er meer dan 400 miljoen zakelijke facturen verzonden. De kosten voor het handmatig verwerken van een factuur bedragen gemiddeld meer dan 10 euro. Met Universal Billing kunnen bedrijven direct aanzienlijk besparen, zonder investering en zonder aanpassing van bestaande processen. Alleen het handmatig verwerken van facturen wordt vervangen door digitale verwerking.