Website biedt bezoeker lokaal nieuwsoverzicht


ROTTERDAM, 20081211 -- ReGlobe lanceert medio december 2008 de website HetNieuws.in. Op deze website kan men het nieuws uit één of meerdere plaatsen opvragen, en biedt een nieuwsoverzicht aan dat wordt opgebouwd uit meer dan 100 verschillende nationale, regionale en lokale nieuwsbronnen. De hyperlinks in het overzicht verwijzen altijd naar het artikel dat staat op de website van de originele nieuwsbron.

HetNieuws.in houdt meer dan 100 nieuwsbronnen continu in de gaten en koppelt ieder nieuwsbericht aan een gemeente, provincie of regio. De naam van zo'n geografische locatie kun je direct invullen in de adresbalk van de internetbrowser, bijvoorbeeld: www.hetnieuws.in/rotterdam. Artikelen over die plaats, in dit voorbeeld Rotterdam, die door een krant elders in het land zijn gepubliceerd, worden ook in dit overzicht opgenomen. Artikelen worden permanent gearchiveerd, het nieuws van vorige week, vorige maand of een specifieke datum is via een simpele kalender op te vragen. Het uitgebreide regionale overzicht en de datumselectie bij de archieffunctie ontbreken op veel andere populaire online nieuwsoverzichten, zoals Kranten.com en Google News.

Op HetNieuws.in wordt ieder nieuwsoverzicht tevens als JavaScript en RSS-feed aangeboden, zodat het overzicht makkelijk aan een website of eigen startpagina kan worden toegevoegd. ReGlobe wil komend voorjaar de functionaliteit van HetNieuws.in verder uitbouwen met een geschiedenisfunctie, ondersteuning voor eigen dossiers, tijdlijnen en de mogelijkheid deze informatie met collega's of medestudenten te delen.

Over ReGlobe
ReGlobe ontwikkelt sinds 2005 crossmedia-oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf in de regio Rotterdam. Daarbij vervullen wij vaak een adviserende rol en leggen we de nadruk op een grote mate van interactiviteit tussen bedrijf en consument. Met HetNieuws.in richt ReGlobe zich voor het eerst direct tot de consument. We willen met dit product simpele en effectieve crossmedia aan een breed publiek aanbieden.





Ingezonden persbericht