Ingezonden persbericht


Persbericht Dutch Jazz Meeting 2008

Amsterdam, 29 augustus 2008

Programmering 6de editie Dutch Jazz Meeting bekend

Achttien Nederlandse jazzgroepen en -solisten brengen tijdens het showcase programma van de 6e Dutch Jazz Meeting, in het Amsterdamse Bimhuis in korte optredens hoogtepunten uit hun repertoire ten gehore voor een publiek van ca. tachtig buitenlandse organisatoren. Ook Nederlandse professionals worden hiervoor uitgenodigd. De 6e editie van de Dutch Jazz Meeting vindt plaats op 11, 12 en 13 december aanstaande.

Het programma van de Dutch Jazz Meeting 2008 is als volgt:

Donderdag 11 december:
Pierre Courbois Vijfkwarts Sextet
Paulien van Schaik & Hein van de Geyn
DASH!
Starvinsky Orkestar
Michael Moore Fragile
Wouter Hamel

Vrijdag 12 december:
Mark Lotz A Fula's Call
Wolfert Brederode's ECM Trio
STriCat
Fidan
Achim Kaufman Trio
Bernies Lounge

Zaterdag 13 december:
Rik Mol Group
Bert van den Brink solo
Mona Lisa Overdrive
Paul Berner Band
Jeroen van Vliet Trio
Michiel Borstlap Eldorado

De groepen en solisten zijn geselecteerd door een commissie bestaande uit Vera Vingerhoeds (VPRO-Radio), Ronald Keizer (B-Oost Festival), Wijnand Honig (NPS-TV), Marcel Kranendonk (SJU Jazzpodium), Cyriel Pluimakers (freelance programmeur), Huub van Riel (Bimhuis) en Jaap Lüdeke (jazzjournalist).

Op vrijdag 12 december wordt er wederom een informatiemarkt georganiseerd die Nederlandse jazzgroepen de gelegenheid biedt zichzelf te promoten en contacten te leggen.

Werden er voor vorige edities gasten uit een groot aantal verschillende landen uitgenodigd, nu ligt de nadruk op Europa en in het bijzonder op het Noordwesten. Doelstelling is om met name in deze landen speelmogelijkheden voor Nederlandse jazzensembles te stimuleren.

Speciaal voor de internationale gasten is er op zaterdag 13 december een programma in het Conservatorium van Amsterdam. Daar zal informatie worden gegeven over de jazzopleidingen aan de Nederlandse conservatoria en er zijn optredens van enkele studenten-ensembles. De inleiding wordt verzorgd door Walter van de Leur, hoogleraar jazz en geïmproviseerde muziek aan de Universiteit van Amsterdam.

Initiator en organisator van de Dutch Jazz Meeting, de Dutch Jazz Connection, is met ingang van 1 januari 2008 opgegaan in de jazzafdeling van Muziek Centrum Nederland (MCN), het nieuwe sectorinstituut dat nu de organisatie op zich neemt.

-------------------------------------------------