Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Spectaculaire (voor)uitzichten
Stadswerk jaarcongres 2008 'Nieuwe kijk op ruimtegebruik'

Vanuit een locatie met letterlijk een spectaculair uitzicht, biedt het Stadswerk jaarcongres in op 11 december in het WTC in Arnhem een 'Nieuwe kijk op ruimtegebruik'. Wat is bijvoorbeeld de invloed van klimatologische ontwikkelingen, projectontwikkelaars en bewoners op het ruimtegebruik in Nederland? Is multifunctioneel ruimtegebruik wel het antwoord op de schaarse ruimte in Nederland? Druist het bouwen van woningen op water niet in tegen alle klimaatontwikkelingen? Zijn burgers eigenlijk wel blij met compacte steden? Of gaat dit ten koste van het groen? Op het jaarcongres gaan we hierop in en bieden we stof tot nadenken en inspiratie voor de dagelijkse praktijk. Het programma start om 10.00 uur en eindigt om 19.00 uur.

We gaan in debat met een vijftal experts op het gebied van de openbare ruimte. Het veiligheidsniveau achter de dijken verhogen met minimaal factor tien. Nodig of overdreven? Niet gemeenten maar projectontwikkelaars bepalen hoe Nederland eruitziet in 2030. Waarheid of doemscenario? En de woon- en groenbeleving van de bewoner telt steeds minder mee. Achterhaald of de spijker op zijn kop? Bart Parmet (secretaris van de Deltacommissie), Paul Achterberg (landschapsarchitect), Roeland Kreeft (wethouder Ruimtelijke Ordening Arnhem) en Vincent Taapken (projectontwikkelaar) geven hun 'nieuwe' kijk op ruimtegebruik'. Het debat wordt geleid door Jeroen Saris (oud-wethouder Amsterdam en oprichter van De Stad BV).

Bovendien staan er een tiental interessante en interactieve workshops op het programma over ondergronds bouwen, bouwen op water, de nieuwe Wro, burgerparticipatie, duurzaam ruimtegebruik, gebiedsconcessies, innovatief groen, hergebruik van oude gebouwen en verdichting. Hierin komen de laatste trends, visies, ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland aan bod.

De dag start met een flitssessie OOR (Ontwerpsessies Openbare Ruimte) over het gebied Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem, een uiterwaarden gebied tussen het centrum van Arnhem en Arnhem-Zuid en een van 15 locaties in Nederland waar geëxperimenteerd mag worden met innovatieve bouwvormen in het rivierbed.

Uiteraard is het Stadswerk jaarcongres ook de perfecte gelegenheid om collega professionals weer eens te ontmoeten en kennis en ervaringen uit te wisselen! Kosten bedragen ¤225,- voor Stadswerk leden en ¤345,- voovoor niet leden. Gepensioneerde leden en studenten betalen ¤75,-.

Zie voor het volledige programma, meer informatie en aanmelden: www.stadswerk.nl/jaarcongres2008

Kennis, klankbord, inspiratie
Stadswerk is de vereniging voor professionals op het gebied van de fysieke leefomgeving. Een dynamische vereniging met een netwerk van ruim 2500 professionals.