PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

Uitnodiging


Datum: Donderdag 11 December '08

Tijd: 19u

Locatie: Stadsdeelkantoor - PvdA-fractiekamer
Info: Nick Bolte

Uitnodiging aan alle leden


* donderdag 11 december 2008 aftrap werkgroepen: `hoe verder met "In Zuidoost kan meer"'

Beste partijgenoten,
Onze bestuurders en fractie hebben samen de besluitvorming over de begroting 2009 tot een goed einde gebracht. Ondanks de stevige bezuinigingen en het aantrekkend economisch onweer, hebben wij alle vertrouwen in de veerkracht en toekomst van Zuidoost. Des te belangrijker dat wij nu een start maken met de discussies, de plannen hoe de PvdA ook na 2010 een hoopvolle visie kan uitdragen om leiding te geven aan de potentie van Zuidoost.

De start gebeurt in werkgroepen die op meerdere terreinen een toekomstvisie gaan ontwerpen.
Als aftrap naar het nieuwe verkiezingsprogramma brengen wij de discussie op gang over de inhoudelijke keuzes die gemaakt moeten worden. Al de werkgroepen zullen voor 1 mei 2009 één of meer openbare ledendebatten organiseren.

De werkgroep Wonen en Ruimte is reeds van start gegaan met de inbreng van onze bestuurder Els Verdonk. Leden doen al mee en ook u bent van harte uitgenodigd. U kunt zich opgeven bij de fractieleden Peter Bals, Mala Eckhardt-Angna en aan het afdelingsbestuur: Inder Mataw (i.mataw@hetnet.nl).

Op donderdag 11 december van 19.00 tot 21.00 uur op het stadsdeelskantoor in de fractiekamer vindt de aftrap plaats van twee nieuwe werkgroepen:

o Armoede, Werk & Reïntegratie met onze bestuurder Jude Kehla, en mensen vanuit de fractie en het afdelingsbestuur. Op de ledenbijeenkomst in 2008 heeft Jude vertelt hoe mensen zijn te bereiken en perspectief kan worden geboden. Tegelijk groeit de zorg over de economie. Hoe gaan wij daarmee verder, wat is daarvoor nodig?

o Onderwijs en Welzijn met onze bestuurder Harry Verzijl. Op de ledenbijeenkomst heeft Harry vertelt waar het stadsdeel op inzet. Tegelijk neemt onze zorg toe: over taal en rekenen; kinderen die te vroeg `gesorteerd' worden en te lage adviezen krijgen. Wat kan de politiek daaraan doen, wat is daarvoor nodig?

De aftrap op11 december is bedoeld als een eerste verkenning en voor het maken van afspraken waarmee de werkgroepen aan de slag kunnen. Nog voor de Kerst krijgen alle leden ook een KONVO EXTRA thuisgestuurd met ook een uitnodiging om mee te doen aan één van de werkgroepen. Later start ook de werkgroep Ondernemers & Kansenzone gestart met onze stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet. Getracht zal worden het geheel aan werkgroepen zo te organiseren dat leden ook aan meerdere kunnen meedoen. Laat van u horen!

Nick Bolte,
voorzitter PvdA Amsterdam Zuidoost.