Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kunstenaar Floyd Douglas maakt furore in Moskou
Nu ook in december op Miljonair Fair in Amsterdam

Amsterdam, december 2008 - De jonge Nederlandse beeldend kunstenaar Floyd Douglas (geboren 1982), die zojuist een enorm succes heeft gehad op de Miljonair Fair in Moskou, staat van 11 tot en met 15 december ook op de Miljonair Fair in Amsterdam. Floyd Douglas nodigt de Nederlandse pers van harte uit om op de Miljonair Fair kennis te maken met hem en zijn originele werk, dat bestaat uit een bijzondere combinatie van fotografie en verscheidene schildertechnieken. Ook zijn succesnummer Freedom Tower, waarvoor in Moskou veel belangstelling bestond, zal op de Miljonair Fair in Amsterdam zijn te zien.

Gallery Fotoloft
Zijn aanwezigheid in Moskou, om zichzelf en zijn werk internationaal en nationaal te lanceren, was zo'n succes dat hij op de eerste dag van de Miljonair Fair in Moskou al zeer veel had verkocht. Floyd Douglas (www.floyddouglas.com) is bovendien benaderd door de meest toonaangevende Moskouse galerie, Fotoloft, die hem op de Russische markt gaat vertegenwoordigen. Gallery Fotoloft (www.fotoloft.ru) wil werk van Douglas opnemen in de collectie en zal in april een grote openingsexpositie organiseren. Floyd Douglas is zeer enthousiast teruggekomen uit Moskou: "Het was een sprong in het diepe maar de enorm positieve reacties in Moskou op mijn werk hebben mij een grote push gegeven voor de toekomst. De Miljonair Fair in Amsterdam zie ik dan ook vol vertrouwen tegemoet."

Artistiek milieu
Floyd Douglas, afkomstig uit een artistiek milieu, spreekt met zijn grote dynamische, kleurrijke mixed media werken vooral een 'jong' publiek aan. Zijn werk is beïnvloed door het digitale tijdperk, met de daarbij behorende vrijheid. Floyd Douglas haalt zijn inspiratie uit alles wat hem bezighoudt: mode, kunst, design, films, muziek, architectuur en reizen. Door de gelaagdheid van het werk kan een toeschouwer, met zijn eigen levensverhaal en waarheid, zich het werk toe eigenen, aldus de kunstenaar. Floyd Douglas: "Voor mij zijn de werken die ik maak momentopnamen uit een film, soms een scene. Een niet bestaande film die zich in mijn hoofd afspeelt en de weg naar het doek vindt. Het is een tijdrovend proces maar het geeft mij erg veel voldoening, vooral de totale vrijheid om mijn fantasie een vorm te geven is voor mij een soort levenselixer".

Surrealistisch
De technieken die Floyd Douglas gebruikt zijn compilaties en composities van foto's die digitaal gemanipuleerd worden tot een surrealistische setting. Nadat het werk op traditioneel schilderscanvas wordt afgedrukt, verrijkt de kunstenaar het werk met mixed media zoals de handgeschilderde kenmerkende zijkanten, paintbrush sjablonen, kunsthars en zelfs bladgoud. Grote bedrijven hebben inmiddels ook opdrachten gegeven. De gemiddelde prijs voor het werk van Floyd Douglas bedraagt 2500 euro.