( BW)(MEADWESTVACO) MWV AGI Media kondigt plannen aan om vestiging in Uden in Nederland te sluiten.
Business Editors

UDEN, Nederland--(BUSINESS WIRE)--Dec 11, 2008--

MWV AGI Media heeft vandaag de plannen aangekondigd om de vestiging in Uden in Nederland te sluiten. In de fabriek in Uden wordt op papier gebaseerde verpakking vervaardigd voor de media- en ontspanningssector. Verwacht wordt dat de fabriek reeds in februari 2009 de deuren zal sluiten.

Een gedeelte van de productie zal worden overgenomen door andere vestigingen van MWV AGI Media. Het vermogen van het bedrijf om te voldoen aan de noden van klanten, zal dus niet in gevaar komen. Door de sluiting van de vestiging in Uden zal het bedrijf in staat zijn om activiteiten en hulpmiddelen te optimaliseren en zal MWV AGI haar mediaklanten over de hele wereld efficiënter van dienst kunnen zijn.

"De beslissing om de vestiging in Uden te sluiten, was moeilijk, maar noodzakelijk", aldus Steve Scherger, president bij MWV AGI Media. "Om competitief te blijven en geplaatst te zijn voor groei op de lange termijn, moeten wij maatregelen nemen om kosten te besparen en efficiënter te werken."

De ondernemingsraad in Uden is ten volle betrokken geweest bij het plan en het noodzakelijke afvloeiingsprogramma, dat conform het Nederlandse recht is. In de vestiging in Uden werken circa 60 werknemers.

AGI Media

AGI Media is reeds meer dan 30 jaar de toonaangevende leverancier van mediaverpakking en creatieve diensten voor audio-, video- en multimediamarkten. Het bedrijf levert ook oplossingen voor de software- en telecommunicatiesector. AGI Media is de uitvinder van The Digipak System® en behoort tot de MWV-groep (Meadwestvaco Corporation). Zie www.agimedia.com.

MWV

MeadWestvaco Corporation (NYSE:MWV) voorziet in oplossingen voor de verpakking van veel van de meest gerenommeerde merken in de sectoren van gezondheidszorg, persoonlijke verzorging en schoonheidsproducten, voeding, dranken, media en ontspanning en huis en tuin. De businessunits van het bedrijf zijn Consumer & Office Products, Specialty Chemicals en Community Development & Land Management Group, die zorgt voor duurzaam beheer van de terreinen van het bedrijf ter ondersteuning van de activiteiten en voor mogelijkheden voor natuurbehoud, ontspanning ontwikkeling. MWV heeft 23.000 werknemers over de hele wereld, is werkzaam in 30 landen en is klanten van dienst in meer dan 100 landen. MWV beheert al haar bosland conform de internationaal erkende normen voor certificering in het domein van bosgrond en is reeds vijf jaar op rij benoemd voor de Dow Jones Sustainability World Index. Zie voor meer informatie www.mwv.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.





CONTACT:



MWV AGI Media
Contactpersoon voor de media:
Tricia Stanley
Communicatiemanager
Tel.: +44 (0) 1243 755203
E-mail: tricia.stanley@uk.agimedia.com