Ingezonden persbericht

Dutch Jazz Meeting 2008 grootste tot nog toe

Op 11, 12 en 13 december vormt Amsterdam het epicentrum van de jazzwereld. Drie avonden avonden lang presenteren toonaangevende Nederlandse ensembles en solisten in het Bimhuis te Amsterdam hoogtepunten uit hun actuele repertoire aan een schare van organisatoren, journalisten, radiomakers en platenlabels. Meer dan 100 buitenlandse bezoekers uit 30 verschillende landen komen naar deze 6e Dutch Jazz Meeting, die daarmee meer dan ooit het internationale uithangbord is van de Nederlandse jazz en geïmproviseerde muziek.

Voor de concertavonden is een beperkt aantal kaarten beschikbaar aan de kassa van het Bimhuis, tel: 020-7882188. Kijk voor het volledige programma op www.bimhuis.nl of www.dutchjazzmeeting.nl.

Op vrijdag 12 december is het Atrium van het Muziekgebouw aan het IJ de locatie voor de informatiemarkt, waar in Nederland werkzame groepen nóg een gelegenheid hebben zichzelf te promoten en contacten te leggen met de (inter)nationale gasten.

Alle stands op de informatiemarkt zijn inmiddels besproken; bezoekers aan de informatiemarkt kunnen zich nog aanmelden bij de afdeling Jazz van Muziek Centrum Nederland: jazz@mcn.nl.

Voor de internationale gasten is er op zaterdagmiddag 13 december een (besloten) programma in het Conservatorium van Amsterdam. Daar zal informatie worden gegeven over de jazzopleidingen aan de Nederlandse conservatoria en zijn er optredens van enkele studenten-ensembles. De inleiding wordt verzorgd door Walter van de Leur, hoogleraar jazz en geïmproviseerde muziek aan de Universiteit van Amsterdam.

De VPRO en Radio Nederland Wereldomroep maken opnames van alle concertavonden.

De VPRO zendt de opnames in drie delen uit via Radio 6: op vrijdag 27 februari 2009 (van 22:00 tot 24:00 uur in jazz@vpro), zaterdag 28 februari 2009 (van 21:00 tot 24:00 uur in De zaterdag van Zes) en op vrijdag 6 maart 2009 (van 22:00 tot 24:00 uur in jazz@vpro). Daarna zijn deze uitzendingen nog 'on demand' te beluisteren via de websites www.vpro.nl/jazz en www.vpro.nl/dezaterdagvanzes.

Radio Nederland Wereldomroep zendt de opnames uit in het buitenland. Muziek Centrum Nederland verzorgt zelf een videoverslag van de Dutch Jazz Meeting, dat z.s.m. na de Meeting kan worden bekeken op www.dutchjazzmeeting.nl.

De Dutch Jazz Meeting wordt georganiseerd door Muziek Centrum Nederland, afdeling jazz.

Voor meer informatie zie: http://www.mcn.nl

---