Slagers brengen 25.000 euro op voor de Voedselbank

11/12/2008 23:36

Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

Op donderdag 11 december heeft de benefietuitzending 'Echt geen cent te makken: de finale' plaatsgevonden. De Nederlandse slagers hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben 25.000 euro overhandigd aan Linda de Mol.

Tijdens de live-uitzending hebben de slagerondernemers Rinus Heijenk (Helmink diepvries en versmarkt, Varsseveld), Ina Mager (Jan Mager Slager Traiteur, Assen) en Wim Runderkamp (Keurslagerij Runderkamp, Volendam) namens de deelnemende slagers een cheque overhandigd van 25.000 euro.

Nog hoger

Dit bedrag kan hoger uitvallen want tot eind december doen heel veel slagers mee aan de actie 'Help de Frogers aan donateurs'. De deelnemende slagers doneren van elke in de maand december verkochte rollade 50 eurocent aan het goede doel. In januari zal het definitieve bedrag worden bekendgemaakt.

Oproep aan het publiek

De drie slagerondernemers hebben het Nederlandse publiek opgeroepen om een lekkere en ambachtelijk gemaakte rollade bij de slager te kopen om op deze manier het goede doel te helpen.

Lekker vlees koop je bij de slager

Na afloop van de uitzending heeft het publiek een ambachtelijk gemaakte rookworst van Slagerij Jeroen de Vries uit Alkmaar meegekregen. Hierdoor kan iedereen zelf proeven dat je voor lekker vlees bij de slager moet zijn. Voor meer lekkere en unieke slagersproducten gaat u naar uw eigen slager of zoekt u een slager bij u in de buurt via www.knsnet.nl/zoek een slager.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl