Ingezonden persbericht


Persbericht
Embargo tot vrijdag 12 december 2008 (donderdag 24:00 uur)

16 miljoen Nederlanders zingen voor 3FM Serious Request

Rotterdam, 12 december 2008 - Om extra geld in te zamelen voor 3FM Serious Request, kan heel Nederland vanaf vandaag meezingen op een speciaal gecomponeerde kerstsingle van zangeres Dennis. Meezingen kan door te bellen met 0909-8668. Iedere stem wordt verwerkt in de officiële single. De opbrengst hiervan gaat naar 3FM Serious Request. Met Band-Aid deden in 1984 veertig artiesten mee, nu kunnen door dit initiatief van Coca-Cola 16 miljoen Nederlanders meezingen voor een goed doel.

3FM Serious Request & Dennis
Deze bijzondere inzamelingsactie is voor de vijfde editie van 3FM Serious Request. Drie dj's zamelen zonder te eten, gedurende zes dagen geld in voor vluchtelingen in de hele wereld. De actie wordt gedaan vanuit het Glazen Huis dat dit jaar op de Grote Markt in Breda staat. Dennis en haar band componeerden speciaal voor 3FM Serious Request de kerstsingle. "Ik heb 'm vanochtend voor het eerst gehoord, en het is echt een meezinger van jewelste. Superaanstekelijk kerstnummer", zegt Giel Beelen, 3FM-dj.

0909-8668 meezingen is doneren
Iedereen die belt met 0909-8668 hoort het refrein: I don't want anyone but you, you are my baby. I don't want anyone but you, I'm on my way, for Christmas day. Daarna wordt een persoonlijke versie opgenomen. Het team van Dennis mixt alle bijdragen en verwerkt ze in de officiële single. Het is geen talentenwedstrijd, maar een donatieactie die op een unieke manier gebruik maakt van de huidige technologie. Iedereen heeft een telefoon in zijn broekzak en wij maken daar een microfoon van. Iedereen die heeft meegezongen kan zijn persoonlijke versie afluisteren en versturen via www.coca-cola.nl naar familie of vrienden. Op 24 december wordt deze plaat met alle stemmen van heel Nederland en de opbrengst aangeboden in het Glazen Huis te Breda. Daarna kunnen alle donateurs zichzelf terughoren op de radio.

Live meezingen op kerstmarkten
Kerst en Coca-Cola zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 75 jaar geleden gaf zij vorm aan de hedendaagse Kerstman. Ook dit jaar zal de welbekende Coca-Cola Kersttruck door het land reizen langs een tiental kerstmarkten. Tijdens deze kerstmarkten kan men LIVE meezingen. Daar zijn optredens van zowel bekende artiesten als regionale talenten. Speciaal voor 3FM Serious Request heeft Coca-Cola een 4-pack limited edition kerstflesjes ontwikkeld die ook bij de Kersttruck te koop zullen zijn en waarvan de volledige opbrengst ook naar 3FM Serious Request gaat.

NOOT AAN REDACTIE:
Voor de kerstsingle, kerstmarkten en beeldmateriaal kunt u kijken op www.coca-cola.nl of contact opnemen met Marte van Esser, Coca-Cola Nederland B.V., 010-24 56 800 of mvanesser@eur.ko.com


---- --