RTL Group

Sterrenkoor zingt populairste kersthits in 'Alles Is Kerst' bij RTL 4

Kerst, een periode waarin we gezellig rond de kerstboom zitten, genieten van lekker eten en waarbij op de radiostations de vele kerstliedjes voorbij komen die zo goed passen bij dat warme kerstgevoel. Want kerst is natuurlijk niet compleet zonder Last Christmas van Wham, So This Is Christmas van John Lennon en Driving Home for Christmas van Chris Rea. Om goed in de kerstsfeer te komen, zendt RTL 4 op vrijdag 12 en woensdag 24 december het muzikale familieprogramma Alles Is Kerst uit. In dit swingende kerstprogramma, gepresenteerd door Irene Moors, bepaalt Nederland wat de tien leukste kerstliedjes ooit zijn. Een uniek sterrenkoor, bestaande uit bekende zangers en zangeressen, maar ook sporters, acteurs, politici en presentatoren, brengt deze hits vervolgens ten gehore tijdens een spetterende kerstshow. Zo zijn onder anderen Ron Brandsteder, Marianne Thieme, Barbara de Loor, Gerard van Velde, Berget Lewis, Derek Ogilvie, Dick Jol, Alex Klaasen en Cystine Carreon (in de hoedanigheid van hun Gooische Vrouwen-typetjes Yari en Tipi Wan), Jan Keijzer en Edsilia Rombley in swingende gelegenheidscombinaties te bewonderen. Naast deze bijzondere optredens zal er ook aandacht zijn voor het werk van de Stichting Vluchteling, die zich wereldwijd inzet voor mensen op de vlucht.

In de eerste aflevering, op vrijdag 12 december, komen de tien kerstliedjes voorbij waarop door de kijker gestemd kan worden en zijn de eerste repetities van het sterrenkoor te zien onder leiding van Eric van Tijn. Ook is er aandacht voor mensen die kerst onder mindere omstandigheden moeten doorbrengen. Zo wordt er onder andere een impressie getoond van het bezoek dat Barbara de Loor onlangs aan een vluchtelingenkamp in Kenia bracht.

In de tweede aflevering, op woensdag 24 december, is het resultaat te zien van alle inspanningen tijdens een spetterende kerstshow waarbij het onmogelijk is stil op de bank te blijven zitten. De kijker heeft gekozen en de top 10 van leukste kerstliedjes samengesteld. Deze liedjes worden door de gelegenheidscombinaties vertolkt, bijgestaan door de rest van het sterrenkoor. Een lust voor het oor en oog, maar
-geheel in de kerstspirit- ook een beetje voor het hart. Zo zal de Stichting Vluchteling tijdens de uitzending centraal staan en krijgt de kijker de mogelijkheid om hun goede werk te steunen.

Uitzending: vrijdag 12 december, tussen 22.50 en 23.50 uur en woensdag 24 december tussen 22.00 en 23.30 uur bij RTL 4
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met: - Stichting Vluchteling, Tirsa Hofstee, tel. 070-346 8946 / 06-251 88 634 of e-mail tirsahofstee@vluchteling.org - RTL Nederland Communicatie, Miranda Geise: tel. 035 6718698 of e-mail miranda.geise@rtl.nl