Gemeente Lopik

Uitreiking Ereprijs Wijk- en Buurtbeheer

Op vrijdag 12 december 2008 vindt de feestelijke uitreiking plaats van de ereprijs voor wijk- en buurtbeheer. De ereprijs wordt uitgereikt door wethouder Kooijman. Tijdens deze avond maakt hij de winnende vereniging bekend. De prijsuitreiking wordt vanaf 20.00 uur gehouden in Dorpshuis Polsbroek. De zaal is om 19.30 uur open.

Feestelijke uitreiking

De gemeente Lopik wil in samenwerking met de wijkpolitie en Stichting Samenlevingsopbouw Lopikerwaard (SSL) de vele vrijwilligers van de gemeente Lopik een gezellige avond bezorgen als dank voor hun onmisbare inzet. Ook is er volop gelegenheid om kennis te maken met vrijwilligers uit de andere kernen.

Uit de acht inschrijvingen heeft een jury bestaande uit mevrouw De Pater uit Polsbroek (namens de koninklijk onderscheiden personen in 2008), mevrouw Mulder (afgevaardigde van Buurtvereniging Vogelzang, winnaar van 2007), een medewerker van de politie, waarnemend burgemeester Westerlaken-Loos en wethouder Kooijman (voorzitter), een winnaar gekozen.

Ereprijs

De ereprijs is bedoeld voor vrijwilligersgroepen die zich verantwoordelijk voelen voor de leefbaarheid in hun wijk of kern en zich daar daadwerkelijk voor inzetten.

De ereprijs bestaat uit een geldbedrag van EUR 400,- en decoraties voor alle leden van de winnende groep. Het geldbedrag mag vrij worden besteed, maar moet wel ten dienste van de groep of wijk worden gebracht. Met andere woorden, alles kan, van een gezellig dagje uit tot een aanschaf voor de wijk of kern.

Ook krijgen twee initiatieven een eervolle vermelding. Aan de eervolle vermelding is een aanmoedigingsprijs van EUR 75,- verbonden.

Programma

19.30 uur: zaal open, ontvangst met een kopje koffie en gebak

20.00 uur: welkom en opening door wethouder Kooijman

20.15 uur: power-point presentaties van onder andere de genomineerden

20.45 uur: optreden `Toos en Bep'

21.15 uur: uitreiking Ereprijs door wethouder Kooijman

21.45 uur: afsluiting Ereprijs