Gemeente Apeldoorn

Nummer 187
Datum: 4-12-2008

Apeldoorn krijgt bemiddelingsbureau voor vrijwillige zorg

Op initiatief van 26 plaatselijke vrijwilligersorganisaties en de gemeente krijgt Apeldoorn binnenkort een bemiddelingsbureau voor vrijwilligershulp. Wethouder Paul Blokhuis opent op 12 december, samen met toneelgezelschap P.R.E.T. en schrijver Jaap Peters het Schakelpunt, een loket voor vrijwillige thuishulp.

Vanwege de verwachte grote belangstelling is de opening in de foyer van het stadhuis om 10:00 uur. Het Schakelpunt zelf is gevestigd in Het Portaal aan de Deventerstraat 43, in hetzelfde gebouw als het Zorgloket van de gemeente. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het Schakelpunt helpt mensen die hulp nodig hebben, maar met hun vraag niet bij de reguliere instanties terecht kunnen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand na een operatie wel thuiszorg heeft, maar niemand kent die boodschappen kan doen. De vrijwilligers van het Schakelpunt helpen bij het zoeken van de juiste vrijwilliger bij de juiste hulpvraag.

In het Schakelpunt zijn 26 Apeldoornse vrijwilligersorganisaties verenigd, waaronder het Rode Kruis, de Zonnebloem en het Leger des Heils. Maar ook de ouderenbonden, kerken en een groot aantal lokale vrijwilligersorganisaties zoals Home-Start, stichting Leergeld en stichting De Kap doen mee. Sinds 01 oktober 2008 heeft het Schakelpunt al voor bijna 50 mensen succesvol bemiddeld in vrijwillige hulp.

Inwoners van Apeldoorn kunnen elke maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur met hun vragen terecht bij het Schakelpunt in het Portaal, Deventerstraat 43. Bellen mag ook via telefoon (055) 576 00 58. Meer informatie is te vinden op www.schakelpuntapeldoorn.nl.