Gemeente Heerenveen


---


---

Lustrum kerst in Heerenveen

Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 december is het Gemeenteplein in het centrum van Heerenveen het decor voor ÂKerst in HeerenveenÂ. Een sfeervolle kerstmarkt, entertainment, muziek, lekker eten en veel gezelligheid. Deze editie is alweer de vijfde keer, een heus lustrum!

Vanuit nostalgische chalets en kramen worden winterse en kerstgerelateerde artikelen van Heerenveense ondernemers verkocht. Daarnaast presenteren particulieren en ondernemers uit alle omstreken hun (zelfgemaakte) artikelen of lekkernijen. Lekker eten, proeven aan winterse gerechten en het drinken van een glas glühwein wordt mogelijk gemaakt door de Heerenveense horeca. Op het Gemeenteplein zijn ook eetpaviljoens en een winterterras ingericht. Ook de levende Kerststal ontbreekt niet!

Tijdens het winkelen op de kersmarkt en in de rest van het centrum komen van verre de kerstliederen u al ten gehore. De schaatsbaan
Natuurlijk zal in het hart van de kersmarkt de ijsbaan weer te vinden zijn. Hoewel het een relatief kleine schaatsbaan is van 10 bij 20 meter, verdient deze wel speciale aandacht. Er zullen voorafgaande en tijdens de markt speciale middagen voor schoolkinderen georganiseerd worden.

Sledenrace 'Kleintje Garmisch'
Er wordt door het Friesland College hard gewerkt aan de voorbereidingen van een spectaculaire sledenrace op het Geert Willigenplein. Hiervoor zal het plein omgetoverd worden in een gezellige wintersfeer.

Kerstkrant
Natuurlijk verschijnt er vooraf aan Kerst in Heerenveen ook weer een leuke kerstkrant. Deze kerstkrant ontvangt u donderdag 11 december als bijlage in de Heerenveense Courant. Verder wordt de kerskrant verspreid op diverse plekken in het centrum van Heerenveen.

In de kerstkrant, vindt u het gehele programma van het weekend en wordt entertainment, muziek en straattheater uitgelicht. U vindt in de kerstkrant ook een plattegrond die u kunt uitknippen. Deze kunt u dan gebruiken bij uw bezoek aan de kerstmarkt. Ook vindt u er diverse kerstwensen in terug die vorig jaar op de kersmarkt zijn verzameld. Dit alles brengt u al in optimale stemming voor een fantastisch weekend!

Tijden van de kerstmarkt zijn:
Vrijdag 12 december van 16.00 - 21.00 uur
Zaterdag 13 december van 12.00 - 21.00 uur
Zondag 14 december van 12.00 - 19.00 uur.

De winkels zijn tijdens de kersmarkt geopend.

Subsecties van Lustrum kerst in Heerenveen:


---