Gemeente Urk

Opening natte speeltuin zwembad ´t Bun

Op vrijdag 12 december aanstaande zal wethouder Klaas Kramer de openingshandeling verrichten van de natte speeltuin in recreatiebad ´t Bun. Met de komst van de natte speeltuin in ´t Bun wordt het zwembad aantrekkelijker voor gezinnen met kleine kinderen.

Het jaar 2008 was een goed jaar voor ´t Bun. Meer dan 115.000 bezoekers maakten gebruik van de faciliteiten van het zwembad. Daaronder zijn ook nieuwe doelgroepen. De gemeente Urk vindt het een goede zaak dat ook kinderen met overgewicht en kinderen met een verstandelijke beperking terecht kunnen in ´t Bun.

Het jaar 2009 wordt ook een bijzonder jaar voor ´t Bun. Allereerst vanwege de zogenaamde natte speeltuin. De realisatie van het bassin met diverse speeltoestellen zal meer ouders met kleine kinderen naar het zwembad trekken. Gebleken is dat er Urker gezinnen zijn die tijdens de schoolvakanties naar zwembaden in de regio gaan die beschikken over voorzieningen voor kleine kinderen. Met de komst van de natte speeltuin in ´t Bun wordt het zwembad aantrekkelijker voor gezinnen met kleine kinderen. Daarnaast kunnen de allerkleinsten in het zwembad terecht tijdens de baby- en peuterzwemuren. Op tal van manieren wordt geprobeerd om het (recreatieve) gebruik van het zwembad te verhogen.