ProRail

Persbericht

08-12-2008

Opening fietsenstalling station Roermond

De uitbreiding van de bewaakte fietsenstalling bij station Roermond is gereed. Op vrijdag 12 december om 16.15 uur opent wethouder IJff officieel de vernieuwde stalling. In de stalling is nu plek voor 1544 fietsen, maar liefst 639 plekken extra. Aan de rechterkant van de oude stalling is een aanbouw gerealiseerd. Het âoudeâ gedeelte van de stalling is opnieuw ingericht met een nieuwe vloer en nieuwe rekken. Met goede fietsvoorzieningen wil spoorbeheerder ProRail treinreizigers op de fiets naar het station krijgen.

De verbouwing gebeurde in twee fasen. Hierdoor kon de fietsenstalling tijdens de werkzaamheden gewoon open blijven. Het nieuwe gedeelte van de bewaakte stalling is sinds augustus in gebruik. Ook het opknappen van het bestaande gedeelte is nu gereed. De fietsenstalling is voorzien van dubbele fietsrekken. De bovenste rekken zijn voorzien van een uitklapgoot,die het makkelijk maakt om de fiets bovenin te schuiven. De stalling is voorzien van een nieuwe toegangspoort vanaf perron 1. Ook hangen er nieuwe beveiligingscameraâs in de fietsenstalling. De beheerder is aanwezig vanaf een kwartier voor de eerste trein en tot een kwartier na de laatste trein.

Openingsactie

Om de opening te vieren trakteert ProRail de gebruikers van de bewaakte fietsenstalling vrijdagochtend op koffie en thee. De gebruikers van de onbewaakte stalling krijgen een zadelhoes cadeau. Ook is er âs ochtends een promotieteam voor âRuimte voor de fietsâ aanwezig op station Roermond. Reizigers ontvangen een attentie en een flyer met informatie over de opening van de bewaakte stalling.

Ruimte voor de fiets

De vernieuwing van de bewaakte fietsenstalling in Roermond is onderdeel van het landelijke ProRail plan âRuimte voor de fietsâ. Om de reis van deur tot deur makkelijker en aangenamer te maken wil ProRail goede fietsvoorzieningen bieden. Inmiddels zijn in dit kader 100.000 onbewaakte plaatsen, 25.000 bewaakte plaatsen en 10.000 fietskluizen op stations gerealiseerd. Er zijn ruim 300 stallingen in Nederland omgebouwd. âRuimte voor de fietsâ loopt tot 2011. Bijna 40 % van de treinreizigers komt op de fiets naar het station.