AutoRai

Nieuwe Ford Ka vanaf 12 december in Nederlandse showrooms

(12/9/2008)
Met de compleet nieuwe Ford Ka geeft Ford zonder enige twijfel een uitstekend vervolg aan het succes van zijn voorganger. Vanaf 12 december aanstaande staat de nieuwe Ford Ka bij de Nederlandse Ford-dealers in de showroom.

De nieuwe Ford Ka heeft de kenmerkende eigenschappen behouden die de oorspronkelijke Ka tot zoân enorm succes hebben gemaakt. Hij is compact, heeft een expressief design met een jeugdige uitstraling, legt dynamische rijeigenschappen aan de dag en krijgt een hoog uitrustings- en veiligheidsniveau mee. Net als de andere nieuwe Ford-modellen onderscheidt de nieuwe Ford Ka zich door het kinetic Design. Het dynamische ontwerp komt niet alleen in het exterieur van de Ka tot uiting, maar ook in het interieur. Verder heeft Ford grote aandacht besteed aan de veiligheid, de verbruikswaarden en de rijdynamiek van de nieuwe Ka.

Motoren
De nieuwe Ford Ka is leverbaar met twee verschillende motoren: een
1.2-liter Duratec-benzinemotor met 69 pk en een 1.3-liter Duratorq TDCi turbodiesel met 75 pk. Beide motoren worden gekenmerkt door lage verbruikswaarden en een minimale CO2 -uitstoot. De benzine- en dieseluitvoering realiseren een CO2 -uitstoot van minder dan 120 g/km en krijgen allebei een groen energielabel -B.

Twee uitrustingsniveaus: Trend en Titanium
De nieuwe Ford Ka is in Nederland leverbaar in twee verschillende uitvoeringen: Trend en Titanium.

De Ka Trend is voorzien van een zeer omvangrijke standaarduitrusting. Tot de lange lijst met voorzieningen behoren onder andere:
* ABS

* elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels
* elektrische bedienbare portierramen vóór
* centrale portiervergrendeling met afstandsbediening
* een bestuurders- en passagiersairbag

* 14-inch stalen velgen

* een 4-voudig verstelbare bestuurdersstoel met memoriefunctie
* ISOfix-bevestigingspunten

* een Radio/CD/MP3-speler met AUX-aansluiting en 6 speakers

De Ka Titanium voegt nog een aantal belangrijke zaken toe aan de omvangrijke standaarduitrusting van de Trend, zoals:
* airconditioning

* mistlampen aan de voorzijde

* een dashboard voorzien van parelmoerlak
* een boardcomputer

* 15-inch stalen velgen

* audiosysteem met subwoofer, extra versterker en 6 premium speakers

Customize my Ka
Bovenop de lange lijst aan standaardvoorzieningen kunnen kopers hun Ka verder naar wens personaliseren met een lange lijst optionele features, waaronder bijvoorbeeld:

* een Bluetooth-aansluiting met âconference callâ functie
* een USB-aansluiting voor het afspelen van muziekbestanden
* bedieningselementen op het stuurwiel

* een panoramadak (medio 2009)

* verwarmbare voorstoelen

* climate control

* zij- en gordijnairbags

* ESP (Electronic Stability Program) met Hill Start Assist

Daarnaast levert Ford een overvloed aan frisse en kleurrijke accessoires waarmee Ka-eigenaren zich op hun eigen, individuele manier kunnen uitdrukken. Het 'Ford Individual' programma biedt voor de Ford Ka bovendien drie exclusieve designpakketten, genaamd 'Grand Prix', 'Digital Art' of 'Tattoo'.

Deze pakketten geven het exterieur van de nieuwe Ford Ka een extra opvallende vormgeving en voorzien het interieur van unieke bekleding met speciale kleurencombinaties voor de stoelen, het stuurwiel, de portierpanelen, de pookknop, de handremgreep en vloermatten.

De losse accessoires zijn vanaf de introductie te bestellen en de 'Ford Individual' designpakketten zullen in een later stadium beschikbaar zijn (tegen meerprijs).

Vanafprijzen
De nieuwe Ford Ka staat vanaf 12 december in Nederland bij de Ford-dealers in de showroom. De vanafprijzen zijn als volgt:

Ford Ka Trend 1.2 Duratec (69 pk): ⬠10.000,-
Ford Ka Trend 1.3 Duratorq (75 pk): ⬠16.000,- Meerprijs Titanium-uitvoering: ⬠1.000,-