ROC van Amsterdam toont 100 jaar ModeVakwerk

10/12/2008 12:03

ROC van Amsterdam

Op vrijdag 12 december presenteert de School voor de Mode van het ROC van Amsterdam het boek 'ModeVakwerk, 100 jaar ROCvA Mode'. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 12 december in Artis, zal oud leerling en succesvol couturier Ronald Kolk, het eerste exemplaar uitreiken aan Theo van der Donk van het ROC van Amsterdam (Voorzitter Werkmaatschappij Centrum, waaronder de School voor de Mode).

Het boek is samengesteld ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de modeopleiding in Amsterdam; tegenwoordig de modevakopleiding van het ROC van Amsterdam.

Visie op mode en onderwijs

In de schitterende jubileumuitgave komen (oud)studenten en docenten aan het woord. Ook geeft een aantal prominenten uit de mode-industrie hun toekomstvisie op mode en onderwijs en de rol die het ROC van Amsterdam daarin gespeeld heeft en nog dagelijks speelt. De modevakopleiding in Amsterdam is voor vele jonge ontwerpers, coupeurs en couturiers een springplank geweest voor een carrière in het Modevak.

Enkele quotes van geïnterviewden in het boek:

"KONINGING JULIANA IN ROOD FLUWEEL MET WATTENBOLLETJES"

Frans Molenaar, Couturier en oud-leerling

''MODE IS EEN PRECIOUS THING''

Esther Coppoolse, Fashion Director Dutch Elle

''KANSEN VOOR STUDENTEN ROCVA"

James Veenhoff, Oprichter van Amsterdam International Fashion Week

''HET WORDT ALLEMAAL WAT NETTER''

Milou van Rossum, Moderedactrice Volkskrant

Trends

Het boek schets de ontwikkeling van het modevak en laat zien hoe het nationale en internationale 'modelandschap' in de loop der jaren veranderd is. Hoe worden jonge mensen beïnvloed door maatschappelijke ontwikkelingen? Welke trends spelen er? Welke rol speelt de modevakschool in de toekomst?

In het boek zijn korte interviews opgenomen, rijkelijk geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal. Een deel van de fotografie komt voor rekening van top-fashion fotografen.

Programma

Tijdens de onthulling zal Theo van der Donk spreken over het belang van de komst van het boek voor de school en de historie van de opleiding. Met het oog op de toekomst zullen duurzaamheidsdeskundigen Tine Luyt en Anouck Post een presentatie geven over de ontwikkelingen op het gebied van 'groene mode'. Dit alles wordt opgeluisterd met een aantal kleine modeshows waarin leerlingen van de school hun creaties showen.

Verkrijgbaar via de boekhandel

Vanaf februari 2009 is het boek 'ModeVakwerk, 100 jaar ROCvA Mode' via Uitgeverij D' Jonge Hond te verkrijgen in de boekhandel. ISBN: 97890-89101-129.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster.

Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc's die ons land telt.





http://www.rocva.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (