Gemeente Dordrecht

Fietsenstallingen centrum voortaan gratis

Vanaf vrijdag 12 december zijn de fietsenstallingen Achterom en Statenplein helemaal gratis. Niet alleen 's avonds en in het weekend maar ook doordeweeks overdag kan iedereen zijn fiets veilig en gratis stallen in het centrum van Dordrecht.

De stallingen geven totaal plek aan ruim 1300 fietsen. Door de ligging in het centrum zijn ze goed bereikbaar en ideaal voor bewoners en bezoekers. De gemeente wil met deze maatregel het gebruik van de fiets en het gebruik van de fietsenstallingen stimuleren zodat er minder fietsen op straat staan.

Beide fietsenstallingen zijn van maandag tot en met donderdag open van 7.30 tot 0.00 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn ze van 06.30 tot 0.00 uur open en op koopzondag van 11.30 tot 17.30 uur. Fietsen mogen niet langer dan 24 uur in de stalling staan. Zo wordt voorkomen dat de fietsenstalling als berging wordt gebruikt.

Het besluit om de fietsenstallingen helemaal gratis te maken is na een motie door de gemeenteraad genomen tijdens de behandeling van het fietsplan Dordt Fietst Door.

Datum 11 december 2008



Gemeente Dordrecht