Gemeente Someren


Ophaalbrug Sluis XII langer open 11-11-2008
Bladinzameling voortaan via bladkorven 28-10-2008 Ophaalbrug Sluis XII langer open

foto van de brug bij Sluis XII

In tegenstelling tot eerdere berichten zal de ophaalbrug bij Sluis XII nog niet worden afgesloten. De gemeente heeft besloten om de ophaalbrug pas af te sluiten wanneer de verlichting op de nieuwe brug daadwerkelijk is geplaatst.

Onlangs heeft het gemeentebestuur besloten om voor de veiligheid van fietsers en voetgangers de nieuwe brug van verlichting te voorzien. Hoewel het volgens gemeentelijk beleid niet is verplicht om in het buitengebied verlichting aan te brengen, wilde de gemeente de situatie veiliger maken door het plaatsen van lichtmasten.

Door levertijd en kabelwerkzaamheden duurt het nog even voordat de verlichting daadwerkelijk is aangelegd. Tot die tijd zal de oude verbinding open blijven voor doorgaand verkeer. Het bericht dat de ophaalbrug dichtgaat per 17 november is dus niet meer van toepassing. Wanneer duidelijk is wanneer de oude ophaalbrug echt zal sluiten, wordt dit zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Terug naar boven>>


Terug naar boven>>

Bladinzameling voortaan via bladkorven

foto van een bladkorf

De bladinzameling is gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Het is niet meer mogelijk om op zaterdagen op de kerkpleinen bladafval aan te bieden. De gemeente Someren heeft 170 stuks bladkorven plaatsen, verdeeld over Someren-dorp, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop. In deze korven kunnen de inwoners hun bladafval deponeren. Daarnaast wordt iedere week, zoals afgelopen jaar, een bepaalde route gereden met de veegwagen.

Alleen blad van bomen en struiken
De bladkorven zijn alleen bestemd voor het blad van bomen en struiken. Er mag geen snoeiafval, grond, of ander materiaal in worden gegooid. Wanneer er ander afval dan blad in wordt aangetroffen wordt de bladkorf niet geledigd en wordt de korf na enige tijd verwijderd. De korven worden iedere week op dinsdag en/of donderdag leeggezogen door een zuigwagen. De bladkorven staan er tot 10 januari 2009. Bladkorven die nu door particulieren zijn geplaatst worden bij de eerste zuigbeurt nog eenmaal geleegd, daarna moeten deze korven door de eigenaars worden verwijderd.

Gratis aanbieden bij de milieustraat
Net zoals voorgaande jaren kunnen bewoners die extra veel blad willen aanbieden en/of buiten de komgrenzen wonen, tot en met 31 januari op vertoon van een milieupasje hun blad gratis naar de milieustraat brengen en los storten. Ander tuinafval is tegen betaling.

Veegwagen
Iedere week rijdt de veegwagen een bepaalde route om bladeren te ruimen. Blad voor de veegwagen moet vóór 8.00 uur in de goot liggen. In principe komt de wagen op maandag langs, als gevolg van eventuele onvoorziene omstandigheden kan hier van afgeweken worden.

Veegroutes
Week 45 route 2 begrensd door Van Gijselstraat, Loovebaan, Kommerstraat, Keizerstraat, Dorpsweg en Postelstraat Week 46 route 3 begrensd door Ter Hofstadlaan, Witvrouwenbergweg, Muldersweg, Roelslaan en Kanaalstraat
Week 47 route 4 Lierop en Waterdael
Week 48 route 5 Someren-Heide en Someren-Eind
Week 49 route 1 begrensd door Avennelaan, Nooderlaan, Ter Hofstadlaan, Postelstraat en Van Gijselstraat
Week 50 route 2
Week 51 route 3
Week 52 route 4
Week 1 route 5
Week 2 route 2

Compost
Een andere manier om van het bladafval af te komen is het verzamelen in eigen tuin. Als u kleine hoeveelheden blad onderspit of een grote hoeveelheid apart verzameld, wordt dit compost. Compost houdt vocht vast in de grond en verbetert uw grond.

Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met afdeling Realisatie, Beheer en Onderhoud van de gemeente Someren via telefoonnummer 0493-494888.