Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


Vrijwilligersprijs 2008 uitgereikt door wethouder Vink

Dinsdag 9 december 2008 organiseerde gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude voor de elfde keer de vrijwilligersavond. De avond is bedoeld om de vele vrijwilligers in de gemeente in het zonnetje te zetten. Tijdens de avond wordt ook de Vrijwilligersprijs uitgereikt.

Vrijwilligers zijn de spil van talloze organisaties en zijn enorm belangrijk. Om het belang van vrijwilligers extra te benadrukken, wordt tijdens vrijwilligersavond traditiegetrouw de Vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze bijzondere prijs is bedoeld voor een persoon of een groep mensen die zich vrijwillig inzet in de maatschappij.

Dit jaar heeft de gemeente via lokale kranten inwoners van de gemeente opgeroepen om vrijwilligers te nomineren. De oproep leverde zeven genomineerden op, waarvan zes vrijwilligers en één organisatie. Dit jaar moest de prijs gedeeld worden door twee personen. De heren Pieter van Rooyen en Piet Bernardt van Jeugdvereniging Don Bosco Halfweg mochten de Vrijwilligersprijs 2008 van wethouder Vink in ontvangst nemen. Zij zetten zich al tientallen jaren in voor de vereniging. Altijd op de achtergrond en bescheiden. De beide heren onderhouden en het clubhuis en doen klusjes. De overige genomineerden waren de heer Geerdink, de heer en mevrouw Eijken, de heer Kerkvliet, de heer Oud en het koor St. Caecilia.

Naast de uitreiking van de vrijwilligersprijs, was de avond cultureel omlijst door muziek van Muziekvereniging Eensgezindheid en werden er kunstwerken van kunstenaars uit de gemeente getoond. De Scouting Rijnlandgroep, Vrijwillige Hulpdienst Halfweg/Zwanenburg en Vluchtelingenwerk presenteerden in het kort het belang van vrijwilligers voor de organisatie.

De avond bood een goede gelegenheid voor de vrijwilligers om met elkaar in gesprek te treden en een informeel samen te zijn.

© 2007 Haarlemmerliede en Spaarnwoude