Kerstengelen bezorgen kerstboom bij 220 eenzame ouderen

12/12/2008 09:56

Nationaal Ouderenfonds

Fortis Foundation Nederland en Groenrijk volop in actie voor het Nationaal Ouderenfonds

Vrijwilligers van Fortis Bank Nederland en ASR Nederland bezoeken op 16 december a.s. in het kader van Actie Kerstengel in 10 steden 220 eenzame ouderen. Zij zullen deze ouderen gaan verrassen met een kerstboompje. Als ware kerstengelen brengen zij de ouderen in kerstsfeer door samen met hen het kerstboompje te versieren. De actie is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met Fortis Bank Nederland en ASR Nederland en tuincentrumketen GroenRijk.

Een gezellige kerst is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar liefst 200.000 ouderen brengen de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom juist in deze donkere periode allerlei activiteiten om zoveel mogelijk van deze ouderen toch een fijne kerst te geven. Zo krijgen ruim 1.600 ouderen een gratis kerstdiner aangeboden en heeft het Ouderenfonds de actie 'Kerstengel' geïnitieerd, waarbij 220 eenzame ouderen worden verrast met een kerstboompje. De vrijwilligers zorgen voor een lichtpuntje in de donkere en eenzame dagen voor de kerst en zullen er samen met de oudere een gezellig bezoek van maken. Het Nationaal Ouderenfonds zorgt samen met verschillende lokale organisaties als de Thuiszorg, Stichting Welzijn Ouderen en kerken dat de juiste ouderen bereikt worden.

Er zijn in Nederland meer dan 1 miljoen eenzame ouderen. Voor hen betekent een eigenlijk heel gewoon bezoek, meer dan velen zich kunnen voorstellen. 200.000 ouderen hebben minder dan één sociaal contact per maand en iemand die langskomt en alle aandacht heeft voor hen, is dan ook letterlijk een kerstengel.

Vorig jaar waren de reacties van de ouderen en vrijwilligers hartverwarmend. Een vrijwilliger: "Op het moment dat je de bomen bezorgt, voel je je echt een engeltje die wat verlichting komt brengen. Je bent op het moment dat je bij de ouderen bent, een luisterend oor. Ze zijn het middelpunt en je geeft ze echt even alle aandacht. Wij hebben er een voldaan gevoel aan over gehouden en de ontvangers waren superblij."

Plaatsen waar de actie plaatsvindt: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Breda, Woudsend, Enschede, Middelburg, Heemstede.

Het is mogelijk een vrijwilliger te volgen die een boompje gaat afleveren en versieren bij een oudere in de volgende plaatsen: Den Haag, Utrecht, Breda.

Meer informatie is te verkrijgen bij:

Nationaal Ouderenfonds

Contactpersoon: Nienke Thurlings

Tel: 030 656 77 74 of via e-mail: n.thurlings@ouderenfonds.nl

Fortis Bank Nederland en ASR Nederland

Contactpersoon: Lotte Enting

Tel: 06 20 59 99 77 of via e-mail: lotte.enting@fortis.com

GroenRijk

Contactpersoon: Linda Rondeltap

Tel: 0172 219 296 of via email: l.rondeltap@gardenrs.nl

Extra informatie

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor het welzijn van kwetsbare ouderen in Nederland. Hierbij richt het Ouderenfonds zich onder andere op de bestrijding van eenzaamheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit doet het Nationaal Ouderenfonds door middel van concrete en tastbare eigen diensten en activiteiten aan te bieden aan ouderen die hun effectiviteit bewezen hebben. Zaken als even winkelen of met een uitje, die voor velen heel gewoon zijn, worden voor deze ouderen ook weer bereikbaar. Zo geeft het Ouderenfonds weer een beetje kleur aan hun leven. Voorbeelden zijn de BoodschappenPlusBus, de ComputerPlusBus, de jaarlijkse Vergeet-Ze-Niet Dag, de Kerstdiners, de Onvergetelijke zomerdagen en de Thuisadministratie. Daarnaast subsidieert het Nationaal Ouderenfonds welzijnsprojecten van derden die ten goede komen van ouderen. Meer informatie: www.ouderenfonds.nl

Over GroenRijk

Tuincentrumketen GroenRijk bestaat inmiddels 16 jaar en heeft zich ontwikkeld tot dé groenspecialist onder de tuincentra. GroenRijk heeft 47 vestigingen in Nederland, met een breed assortiment op gebied van tuin- en kamerplanten, woonaccessoires, water en dier. GroenRijk zet zich al jaren in voor het goede doel en werkt mee aan allerlei activiteiten. Voor meer informatie www.groenrijk.nl

Over Fortis Foundation Nederland

Onder het motto 'Mensen voor mensen' stimuleert Fortis Foundation Nederland medewerkers in hun actieve betrokkenheid bij maatschappelijke projecten. Sinds de oprichting in 2001 zet jaarlijks ruim een vierde van de medewerkers zich vrijwillig in voor de verschillende maatschappelijke programma's. Veel activiteiten zijn gericht op het versterken van jongeren, vanuit de overtuiging dat hier zowel de jongeren als de betrokken medewerkers van profiteren. Meer informatie: www.foundation.nl.fortis.com/





http://www.ouderenfonds.nl