Gemeente Gilze en Rijen

Overwegen in Rijen en Hulten veiliger

ProRail werkt in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan het verbeteren van de veiligheid op overwegen met een AHOB (Automatische Halve Overweg Bomen). Ook in Rijen en Hulten past ProRail de vijf overwegen aan. Strukton Rail Zuid voert de werkzaamheden uit.

Om welke aanpassingen het gaat, hangt van de mogelijkheden ter plaatse af. In ieder geval worden de vrijliggende fiets- en voetpaden aan beide zijden van het spoor voorzien van een nieuwe of een langere spoorboom, die het fiets- of voetpad volledig afsluit bij het passeren van een trein.

Waarschuwingskruis

Bij de fietspaden van de overwegen Vincent van Goghstraat en Broekdijk zullen de bomen na aanpassing de overweg volledig afsluiten. Ook komen er op de overweg wit geschilderde waarschuwingskruisen, die aangeven waar het echt gevaarlijk is om te blijven te staan.

In een enkel geval treft ProRail ook voor het autoverkeer maatregelen. Zo zullen er op de Oosterhoutseweg lichten boven de weg komen.

De belangrijkste werkzaamheden voert Strukton Rail Zuid rond 10 maart 2009 uit. Omdat dit (beperkte) overlast geeft voor het verkeer, krijgt u hierover te zijner tijd meer informatie.