Gemeente Dronten


12-12-2008

Biddinghuizen krijgt buurtontmoetingsplaats

Tijdens een buurtschouw in mei 2008 gaven een aantal buurtbewoners van de Koolzaadhof aan dat zij het stuk openbaar groen voor hun woning graag aangepast willen hebben.

De buurt kwam tot nu toe vaak bij elkaar in de voortuin, maar wil hiervoor graag een stuk openbaar terrein inrichten wat kan dienen als buurtontmoetingsplaats. Dit terrein ziet er nu wat verwaarloosd uit. Ze willen de plek inrichten met bijvoorbeeld een grote tafel, plantenbakken en mogelijk speelelementen.

Het wijkteam is met dit idee aan de slag gegaan. De gemeente zorgt voor het basiswerk: er worden een paar bomen gekapt, beplanting wordt gerooid en grondwerk wordt uitgevoerd. Daarna wordt er een hekwerk geplaatst en komt er haagbeplanting omheen. Vervolgens kan het terrein verder worden ingericht met een picknickbank, prullenbak, plantenbakken, etc.

Bewoners hebben voor de inrichting van het terrein geld aangevraagd bij het Oranje Fonds. Hiervoor is 4000,- toegezegd. De planning is om in het voorjaar van 2009 de buurtontmoetingsplaats helemaal af te hebben en officiëel te openen.

Dit project is mogelijk geworden dankzij inzet van het wijkteam, dorpsbelangen Biddinghuizen, het Oranje Fonds en de gemeente Dronten.