RTL Group

Benefiet-uitzending Voedselbank uitzonderlijk succesvol

De afsluiting van het RTL 4-realityprogramma 'De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken' gisteravond is op de gezamenlijke actie voor Azië van Nederland 2, SBS6 en RTL 4 in 2005 na de meest succesvolle benefietuitzending van de afgelopen jaren geworden. Alle opbrengsten van de door Linda de Mol gepresenteerde happening gaan naar de Voedselbank.

Levert een soortgelijke uitzending tussen de 1.000 en 15.000 donateurs op, bij 'Echt Geen Cent Te Makken' kwam dit aantal uit op 47.205 donateurs. Bovendien gaan 250 medewerkers van callcenter ISS de komende twee dagen full time alle bellers, die gisteravond door de overweldigende belangstelling niet te woord gestaan konden worden maar wel hun naam en nummer achterlieten, terugbellen zodat het aantal donateurs en de opbrengst van 2.319326 euro nog hoger zullen uitkomen. Rene en Natasja Froger regelden al tijdens de realityreeks twee koelvrachtwagens, een bestelbusje, een pallet computers, een balenpers en een krattenwasmachine voor de Voedselbank. De verhoogde belangstelling leverde de Voedselbank tevens meer aanloop op van sponsors en van hulpbehoefenden die voorheen vanwege schaamte voor hun situatie geen gebruik durfden te maken van het particuliere initiatief.

Gedurende de bijna drie uur durende live-uitzending keken gisteravond gemiddeld 1,46 miljoen mensen. Ook dit is voor een benefietuitzending uitzonderlijk hoog, zeker gezien de lengte.

Rene, Natasja en hun zoons Didier en Maxim Froger leefden voor de achtdelige realityreeks 'De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken' een maand lang op bijstandsniveau om aandacht te vragen voor de Voedselbank. Deze bemiddelt tussen producenten van met name etenswaren en mensen die in een schrijnende situatie terecht zijn gekomen. Er zijn inmiddels 110 vestigingen in Nederland, die allemaal zullen profiteren van de benefietuitzending.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.