Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 47 - 2008

BOUW- EN SLOOPAANVRAGEN


* E. Canoy, betreffende de bouw van een carport aan de Duinhei 2;
* H. Laaper, betreffende het intern verbouwen van de woning aan het Piet Heinshof 3;

* Stichting Spoorwegpensioenfonds, betreffende het plaatsen van een noodtrap aan de Boterhoek 183-215;

* Gemeente Best, betreffende het plaatsen van 2 luchtbehandelingskasten op het dak aan de Nazarethstraat 173;

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffing m.t.v. artikel 3.23, LID 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 1132, gelegen aan de Beemdheuvel 30;

* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 1131, gelegen aan de Beemdheuvel 32;

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede liggen de conceptbouwvergunning en het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 19 november 2008 t/m 30 december 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden een zienswijze naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 30 december 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 864, gelegen aan de Koningin Emmalaan 17.
De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 5, lid 2, onder 1 en 2 van de voorschriften van het bestemmingsplan Naastenbest.

* Het plaatsen van een dakopbouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 3064, gelegen aan de Olieslager 10.
De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 16, onder a van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Hoge Akker, Speelheide, Leeuwerik'.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 19 november 2008 t/m 2 december 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 2 december 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

Voornemen tot vergunningverlening Peuterspeelzalen in Best Het gemeentebestuur is voornemens om, op basis van de Verordening Kinderopvang Best 1997, een vergunning te verstrekken aan:


* Stichting Peuterspeelzalen Best voor het in stand houden van de volgende peuterspeelzalen:

- peuterspeelzaal 't Debberke, Spar 2;

- peuterspeelzaal Bam Bam, Burg. Notermansstraat 29/A;
- peuterspeelzaal 't Heuvelhummeltje (zalen Bert & Ernie), Vlinderhei 12;

- peuterspeelzaal 't Hummeltje, Johannes Verleunstraat 29;
- peuterspeelzaal Snuffeltje, Koningin Emmalaan 27.
* Stichting Peuterspeelzaal De Ark voor het in stand houden van:
- peuterspeelzaal De Ark, Van Lumeystraat 1.

Bovengenoemde vergunningen zijn geldig tot 1 januari 2011.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder kopje Procedure.

Procedure
De ontwerpvergunningen liggen gedurende vier weken (van 18 november 2008 tot en met 15 december 2008) voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze geven over het concept. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, Saskia Dammers, bereikbaar via telefoonnummer 0499-360 911.

De ingebrachte reacties worden betrokken bij de definitieve besluitvorming. Het uiteindelijke besluit wordt ook weer gepubliceerd in Groeiend Best. De indieners van een zienswijze krijgen van dit besluit bovendien mededeling.

Ook voor inlichtingen kunt u terecht bij Saskia Dammers.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van:


* 6 bomen aan de Johan Klingenstraat

* 6 lijsterbessen aan de Bernhard Beekmansstraat, herplantplicht voor 2 bomen

* 9 bomen aan de Jan van Hoofstraat, herplantplicht 4 bomen
* 8 Carpinus Betulus fastigita aan de Jacob Pulskensstraat, herplantplicht van 3 bomen

De verzenddatum van de verleende vergunningen is 17 november 2008.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 0499-360 370. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Intrekking verklaring op grond van artikel 8.19, LID 2 Wet Milieubeheer
Burgemeester en wethouders hebben besloten de op 10 juli 2008 aan De Couterman B.V. afgegeven verklaring ingevolge artikel 8.19, lid 2, onder c. in te trekken. De verklaring heeft betrekking op de bouw van een opslagschuur voor de berging van huishoudelijke materialen en klein gereedschap aan het adres Aarleseweg 31 te Best.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 19 november 2008 gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 uur tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499-360485. Na bovengenoemde termijn liggen de stukken tot het einde van de beroepstermijn elke werkdag ter inzage van 8.30 tot 12.30 uur.

Tot 31 december 2008 kan door belanghebbende schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB te Best. Het bezwaarschrift moet tenminste het volgende bevatten:


* naam en adres van de bezwaarmaker;

* datum en ondertekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
* de gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen dat het besluit na afloop van de bezwarentermijn in werking treedt, ook wanneer nog niet is beslist op het bezwaarschrift. U kunt om schorsing van het besluit vragen door een verzoek om een voorlopige voorziening in tweevoud te richten aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunningen


* De bouw van een garage/berging aan de Hurkseweg 4;
* De uitbreiding van de woning aan de Bijenhei 13;
* De bouw van een bedrijfshal en kantoor aan de Maas 9 (1e fase);
* De wijziging van de bouwvergunning (linkerzijgevel) aan de Fabrieksweg 30;

* Het plaatsen van een open koeltoren t.b.v. de WKO installatie aan de Veenpluis 6.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunning met ontheffing


* De uitbreiding van de woning (verd.) en de bouw van een erker aan de Gerrit van de Veenstraat 27.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden en hiervoor een ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk was, kan door belanghebbenden schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch..

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Melding op grond van artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer Op 5 november 2008 hebben wij een melding ontvangen van Stichting Katholieke Scholengroep VOBO op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor de uitbreiding en verbouwing van het Heerbeeck College gelegen aan het adres Willem de Zwijgerweg 150 te Best.