Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 48 - 2008

BOUW-EN SLOOPAANVRAGEN


* A. van Hak, betreffende het plaatsen van een zonnecollector aan de Sint Oedenrodeseweg 32;

* J. Bos, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan het Hefeind 3;

* P. Obbens, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan het Hefeind 5;

* R. Boots, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan het Helmkruid 28;

* M. Van Doremalen-Verhouden, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan het Knikeind 19;

* T. Scheepens, betreffende de bouw van een dakopbouw woning en garage aan de Oirschotseweg 109;

* W. Sprengers, betreffende de bouw van een serre aan de Wagenmaker 23;

* A. Cras, betreffende de bouw van een bijgebouw/schuur aan de Broekdijk 9;

* P. van Zutphen, betreffende de bouw van een zwembad en open overkapping aan de Liempdseweg 15;

* Vami B.V., betreffende de bouw van een schuur aan de Aarleseweg 31;

* De sloop van een bijgebouw aan de Oirschotseweg 90.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffingen m.t.v. artikel 3.22 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens tijdelijk ontheffing te verlenen voor:


* Het gebruik van een deel van het perceel behorende bij de tijdelijke onderwijshuisvesting aan de Paardenhei 7, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K 2412, als buitenruimte (speelplaats).
De ontheffing moet worden verleend met toepassing van artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke ordening en geldt t/m mei 2011. Het college van burgemeester en wethouders is in verband hiermee op grond van artikel 45 WW lid 5 onder c voornemens tot:
* Het verlengen van de termijn als bedoeld in artikel 17 WRO juncto artikel 45 lid 1 WW zoals toegepast bij het verlenen van de bouwvergunning d.d. 4 mei 2006 voor het oprichten van een tijdelijke onderwijshuisvesting (met een instandhoudingtermijn van 30 maanden) t/m mei 2011.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 26 november t/m 6 januari 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte. Gedurende de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 6 januari 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een berging met overkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3922, gelegen aan de Bijenhei 12.

* De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 14, lid 1, sub a van de voorschriften van het bestemmingsplan Heivelden.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 26 november 2008 t/m 9 december 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 9 december 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van 32 prunussen en 2 robinia's aan de Prof. R. Regoutstraat in het kader van een reconstructie in die straat. Er wordt een herplantplicht opgelegd. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 0499-360 370. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunningen


* De bouw van een bedrijfshal en kantoor aan de Maas ongenr. (rectificatie);

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Salderes 13;
* Het plaatsen van een dakkapel aan het Schuilevinkje 5.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunning met ontheffing


* De bouw van een terrasoverkapping aan de Vuurdoornstraat 14;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Salderes 58.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden en hiervoor een ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk was, kan door belanghebbenden schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch..

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Wmo-beleidsplan 2008-2011 vastgesteld
In zijn vergadering van 16 juni 2008 heeft de raad het Wmo-beleidsplan 2008-2011, getiteld "Goed voor mekaar" vastgesteld. De Wmo is een afkorting van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit beleidsplan vormt de wettelijke basis voor het beleid op het gebied van de maatschappelijke ondersteuning. Dit beleid treedt in werking op 25 november 2008.

Het Wmo-beleidsplan ligt vanaf 25 november 2008 - gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis - ter inzage bij publieksbalie. Voor meer informatie kunt u terecht bij het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling, Nicole Mallant, tel. 0499-360911.