Politie Hollands Midden


Datum: 12 december 2008

Lisse Aanrijding auto met bromfiets Een 17 jarige bromfietser uit Lisse is donderdagavond 11 december rond 19.15 uur op de Heereweg aangereden door een 31 jarige automobiliste uit Lisse. De bromfietser reed op het verplichte fiets/bromfietspad naast de rijbaan in dezelfde richting als de automobiliste. Op een bepaald moment sloeg zij rechtsaf en zag zij de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is per ambulance vervoerd naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Daar werd letsel aan zijn enkel geconstateerd.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 december is omstreeks 01.15 uur een 21 jarige inwoner van Leiden mishandeld door een groep nog onbekende mannen. De Leidenaar fietste over het fietspad van de Langegracht toen vier mannen naast elkaar over het fietspad liepen. Ondanks het gebruik van de fietsbel, weken zij niet. Omdat hij tussen de mannen wel wat ruimte zag, fietste hij hier doorheen. Per ongeluk raakt hij echter één van hen. De groep rende luid schreeuwend achter hem aan. Omdat de Leidenaar bang was om van zijn fiets getrapt te worden stopte hij. De fietser werd meerdere keer met zijn paraplu geslagen waarnaj hij onder meer kneuzingen opliep. Op enig moment kreeg de groep zelfs versterking van nog vier mannen. Uiteindelijk kon de Leidenaar mede door tussenkomst van enkele dames ontkomen. Hij heeft later aangifte gedaan en de politie doet verder onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Voetgangster aangereden Een 26 jarige voetgangster uit Leiden is donderdagmiddag 11 december rond 17.40 uur aangereden op een voetgangersoversteekplaats op de Stevenshofdreef. Zij werd over het hoofd gezien door een 75 jarige automobilist uit Leiden. De vrouw is behandeld door een ambulancemedewerker, zij bleek enkele kneuzingen te hebben aan een been en aan een elleboog.

Leiden Verlichtingscontrole Politieteam Leiden-West heeft donderdag 11 december een verlichtingscontrole gehouden in haar werkgebied. Er werd tussen 19.15 en 22.00 uur gecontroleerd. 23 (brom)fietsers kregen een bekeuringen. Veel voorbij rijdende (brom)fietsers voerden overigens de verlichting wel. Enkele bekeurden kregen voor de tweede keer een boete voor hetzelfde feit, terwijl ze het geld van deze bekeuring hadden kunnen besteden aan een goed werkende verlichting.

Fietsverlichting De politie controleert in de donkere maanden voortdurend op de aanwezigheid van verlichting bij (brom)fietsers. Een bekeuring voor ondeugdelijke fietsverlichting/ reflectoren kost een fietser E 20. De bekeuring is eenvoudig te voorkomen. Een reparatie is vaak goedkoper dan de bekeuring. Wil je meer informatie over fietsverlichting, kijk dan op www.fietslichtaan.nl.

Leiden Verdachte van diefstal fiets aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 11 december een 42 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Agenten surveilleerden in burger in het centrum van Leiden toen zij de verdachte, een bekende van de politie zagen lopen. De verdachte werd enige tijd gevolgd omdat hij vaker fietsdiefstallen had gepleegd. De verdachte liep naar de Stationsweg en bekeek de daar gestalde fietsen. Hij vervolgde zijn weg naar het Stationsplein en liep de fietsenstalling in. Ook daar toonde hij veel belangstelling voor de fietsen. De verdachte verliet even later toch de stalling en liep naar de Haarlemmerstraat. De verdachte zag een niet afgesloten nieuwe fiets staan en liep door om even later terug te komen en de fiets te stelen. De verdachte liep snel met de fiets de Spijkerboorsteeg in en sprong daar op de fiets. De verdachte werd direct aangehouden. Diezelfde middag werd in Leiden-Noord een 34 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Agenten waren opgeroepen omdat de Leidenaar zich agressief gedroeg bij de woning van zijn ex-vriendin. De agenten zagen dat de Leidenaar een nieuwe fiets bij zich had. Omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoonde werd de verdachte hierover bevraagd. Volgens de Leidenaar had hij de fiets op een markt gekocht. Uit politiegegevens bleek dat in januari dit jaar aangifte van diefstal van de fiets was gedaan.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiden Aanhouding na dronkenmanrit De politie van Leiden heeft op donderdag 12 december rond 01.15 uur, een 39 jarige Leiderdorper aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd. De man was uit geweest in Noordwijk en was toch met een aantal biertjes op achter het stuur gekropen. Vanwege wegomleidingen kwam hij in Leiden terecht en reed op de kruising van de Marnixstraat en de Anna van Saksenstraat twee paaltjes compleet uit de grond. Bij het wegrijden botste hij ook nog eens op een auto die daar geparkeerd stond. Door de kracht van de botsing ramde deze auto ook nog eens op een geparkeerde auto ervoor.

Een getuige zag het gebeuren en belde de politie, terwijl de automobilist weer weg reed. De politie vond op de plaats waar de paaltjes uit de grond waren gereden het kenteken van de auto. Op de Lage Rijndijk trof de politie de auto op de stoep aan. De auto was flink beschadigd en de lichten stonden nog aan. In de auto lag een man te slapen. De agenten probeerden op alle mogelijke manieren de man wakker te krijgen, nadat dit na 10 minuten nog niet gelukt was is de achterruit ingeslagen en is de man wakker gemaakt. Hij is vervolgens aangehouden en naar het politiebureau gebracht, waar hij weigerde mee te werken aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd daarop ingenomen. De beginnend bestuurder kon vervolgens in een cel zijn roes uitslapen om de volgende ochtend een verklaring af te geven. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voorschoten Aanrijding bij verkeerslicht Donderdagmiddag 11 december vond rond 16.00 uur een aanrijding plaats bij het kruispunt van de Papelaan-West en de Dobbeweg. Een 58 jarige automobilist uit Voorschoten naderde de kruising en remde voor het verkeerslicht. Een 29 jarige automobiliste uit Voorschoten reed achter hem en bemerkte niet dat haar voorganger remde. De onderlinge afstand was op dat moment te klein om alsnog op tijd tot stilstand te komen. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De automobilist is per ambulance vervoerd naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp waar kneuzingen in de nek werden geconstateerd.

--- einde berichten --
---