De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool behoort tot beste hogescholen volgens Keuzegids Hoger Onderwijs 2009

Technische Bedrijfskunde staat in lijst van 20 topopleidingen in het hbo

De Haagse Hogeschool is in de vernieuwde ranglijst van de Keuzegids Hoger Onderwijs 2009 op de tweede plek geëindigd bij de beste grote instellingen. Bovendien staat Technische Bedrijfskunde in Rijswijk in de lijst van 20 topopleidingen in het hbo. Naast studenttevredenheid tellen dit jaar ook de hoeveelheid contacturen per opleiding, de slagingspercentages, gegevens over de grootte van werkgroepen en de oordelen van deskundigen in de accreditatieprocedure mee.

In de gids zijn ruim duizend hbo-studies beoordeeld. De opleiding Technische Bedrijfskunde van De Haagse Hogeschool in Rijswijk scoort 86 punten en eindigt daarmee op een gedeelde dertiende plaats in de top 20 van de hbo-opleidingen. Een positieve beoordeling van de groepsgrootte, het programma, de docenten en de lessen, de baanvoorbereiding, de organisatie en de faciliteiten zorgen voor deze hoge klassering.

Ook de opleiding Bewegingstechnologie (uniek in Nederland en 82 punten) behaalt een hoge score. Met name het programma, de faciliteiten, en de docenten en de lessen krijgen een zeer positief oordeel van de studenten. Opleidingen in de subtop zijn Technische Natuurkunde (78 punten), de Pabo (76 punten), Bedrijfseconomie (74 punten), de HALO, International Business and Management Studies, SPH (allen 72 punten), Human Technology, Personeel en Arbeid, Bedrijfskundige Informatica en Informatica, Process and Food Technology, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde (allen 70 punten).

De rankings van opleidingen en instellingen in de jongste editie van de Keuzegids zijn vernieuwd. Tot nu toe waren ze uitsluitend gebaseerd op studentenoordelen over onder meer het studieprogramma, de docenten, de organisatie van de opleiding en de faciliteiten. In de Keuzegids 2009 is de studenttevredenheid nog maar voor de helft bepalend. Ook de hoeveelheid contacturen per opleiding telt nu mee, de slagingspercentages, gegevens over de grootte van werkgroepen en de oordelen van deskundigen in de accreditatieprocedure.

Indien u geïnteresseerd bent in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2009, dan kunt u een exemplaar bestellen via www.keuzegids.org.