Stadsdeel Zeeburg

Controles brandveiligheid in horeca Zeeburg

Persbericht

12 december 2008
Vrijdag 12 december 2008 start stadsdeel Zeeburg samen met de brandweer controles op veiligheid in de horeca. Inspecteurs van bouw- en woningtoezicht van het stadsdeel gaan met de brandweer op pad om na te gaan of veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. Met name brandonveilige situaties kunnen in deze tijd van feestdagen ernstige gevolgen hebben. Alle restaurants, café's en vergelijkbare inrichtingen, zoals buurtcentra en partyboten in stadsdeel Zeeburg worden onderzocht. De inspecties nemen ongeveer een week in beslag.

De feestdagen staan weer voor de deur, waardoor bedrijven vaak hun inrichtingen versieren. Ervaring leert dat dit nog niet altijd op de juiste wijze gebeurt, waardoor een (brand)onveilige situatie kan ontstaan. Het is van belang dat alle bedrijven aan de veiligheidsvoorschriften voldoen om dat te voorkomen. De inrichting moet ook minimaal voldoen aan eisen van het Bouwbesluit, Gebruiksbesluit en de aanverwante regelgeving op het gebied van de brandveiligheid.

Fatima Elatik, stadsdeelwethouder: "Vorig jaar werd bij controles bij sommige horecagelegenheden in het stadsdeel nog steeds een aantal tekortkomingen aangetroffen. Een nooduitgang die niet open kan, brandbare kerstversiering of ontoereikende noodverlichting of brandblusmiddelen, kunnen gewoon niet. Je wil niet meemaken dat bezoekers ernstige ongelukken mee moeten maken. Veiligheid blijft een belangrijke zaak en ondernemers en overheid moeten hun verantwoordelijkheid daarin nemen. Met de controles verwachten we daaraan een positieve bijdrage te leveren. Als stadsdeel Zeeburg blijven we werken aan verbetering van de veiligheid."