Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 12-12-2008

Onder invloed

NIEUWEGEIN Op de Sluyterslaan heeft de politie vrijdagmorgen 12 december een 24-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 05.15 uur werd de man gecontroleerd bij een alcoholcontrole. Na de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Hij werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 720 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Poging overval op horecagelegenheid

NIEUWEGEIN Een horecagelegenheid aan de Rapenburchschans is donderdagavond overvallen. Omstreeks 22.10 uur liepen twee jongemannen de zaak in en bedreigden zij twee medewerkers met wapens. Ze wilden geld. Eén van de medewerkers werkte de overvallers naar buiten, zodat ze zonder buit wegvluchtten. Het betrof twee mannen tussen 17 -19 jaar oud, negroïde uiterlijk, droegen shawl voor de mond. De politie onderzoekt de poging overval. Getuigen wordt verzocht zich te melden op tel: 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Wapens in de auto

NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagmorgen 12 december een man aangehouden omdat hij wapens in zijn auto had liggen.

Omstreeks 02.10 uur zagen agenten op de Richterslaan een automobilist rijden die nogal vreemd gedrag vertoonde. Toen de politieauto in het zicht kwam, verhoogde de bestuurder de snelheid en reed hij plotseling een zijstraat in. Daar stapte een vrouw uit die vervolgens wegrende. De agenten achterhaalden de 20-jarige vrouw en de bestuurder, een 30-jarige man, beide uit Utrecht. In de auto lagen twee messen en een busje traangas. De wapens zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

HOUTEN Op de Smidsgilde is donderdag 11 december een fietser gewond geraakt na een botsing met een andere fietser. Omstreeks 15.25 uur kwamen twee fietser elkaar tegemoet rijden. Ze zagen elkaar niet door een bocht en konden elkaar na het passeren van de bocht, niet meer ontwijken. Beiden kwamen ten val. Een 77-jarige man uit Houten is door ambulancepersoneel meegenomen. Hij had armletsel. De andere fietser, een 9-jarig jongetje uit Houten, kwam met de schrik vrij.