AutoRai

Wereldwijde verkoop Kia stijgt met 12,7% in 2008

(12/12/2008)
Kia Motors heeft bekendgemaakt dat in de eerste tien maanden van 2008 wereldwijd een verkoopstijging van 12,7% is gerealiseerd. Hiermee is Kia één van de weinige autofabrikanten die tijdens de huidige economische situatie positieve verkoopcijfers hebben weten te boeken. Vooral op de Chinese en Koreaanse markt doet Kia erg goede zaken, maar ook in Europa heeft Kia haar verkoop gedurende de eerste tien maanden van dit jaar zien groeien met bijna 5%.

Vooral op de Chinese en Koreaanse markt doet Kia erg goede zaken, maar ook in Europa heeft Kia haar verkoop gedurende de eerste tien maanden van dit jaar zien groeien met bijna 5%.

In China en Korea wist Kia tot en met oktober 2008 een verkoopstijging van respectievelijk 37% en 34% te realiseren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook in Europa deed Kia het goed. In de eerste tien maanden van 2008 werden in Europa ruim 293.000 voertuigen verkocht, een toename van bijna 5%. De Sportage en de modellen uit de populaire ceeâd-reeks bleven ook in 2008 de best verkochte Kiaâs in Europa. Alleen in Noord-Amerika werd tot en met oktober een lichte daling (-3,7%) geconstateerd.

âKia is niet alleen als fabrikant kerngezond, maar ook de dealers in Nederland en de rest van Europa doen erg goede zaken,â licht Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland, toe. âDoor met de juiste visie in te spelen op de huidige ontwikkelingen in de autobranche heeft Kia als één van de weinige organisaties de klappen weten te ontwijken en beschikt het wereldwijd over een groeiend klantenbestand.â

Verwachtingen voor 2009
Voor 2009 verwacht Kia, evenals voor 2008, positieve resultaten. âOok voor komend jaar zijn we, uiteraard met enige voorzichtigheid, behoorlijk optimistisch. We beschikken over een zeer concurrerende modellijn die naadloos aansluit bij de huidige behoeften van de consument. Bovendien bieden we uiterst gunstige garantie- en financieringsvoorwaarden,â aldus Baltus.

âOns optimisme komt vooral voort uit de geplande introductie van een aantal nieuwe modellen en systemen. Zo staat eind januari de nieuwe Kia Soul bij de Nederlandse dealers, een innovatieve, compacte crossover die overwegend groene energielabels heeft gekregen. Tevens beschikt hij over een zeer concurrerende prijs en een ongekend hoog kwaliteitsniveau,â vervolgt Baltus.

âDaarnaast doet het ISG-systeem (âInstant Stop & Goâ) zijn intrede voor de ceeâd-reeks, een ingenieus systeem dat het brandstofverbruik aanzienlijk reduceert en de CO2-uitstoot minimaliseert. Hierdoor hoeft door zakelijke rijders over deze modellen slechts 20% bijtelling te worden betaald.â Later volgend jaar zal Kia bovendien een compleet nieuwe MPV in het B-segment lanceren, die tevens op gunstige energielabels kan rekenen en een uiterst concurrerende prijsstelling krijgt.

Tot slot Cor Baltus: âKia heeft bewezen dat het over een vooruitstrevende visie beschikt. De afgelopen jaren hebben we perfect ingespeeld op de behoeften en wensen van de hedendaagse klant met de introductie van een groot aantal nieuwe modellen. Ook in de toekomst zal Kia zich onderscheiden met vernieuwende en innovatieve autoâs, die er stuk voor stuk voor zullen zorgen dat Kia financieel nog gezonder zal zijn dan het nu al is.â