AutoRai

Jaguar zeer succesvol in 2008

(12/12/2008)
In een dalende markt heeft Jaguar een aanzienlijke verkoopstijging geboekt. In de eerste elf maanden van 2008 laat Jaguar een stijging van 51 procent zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Jaguar kijkt met veel vertrouwen uit naar 2009, met veel mooi nieuws in het vooruitzicht.

Per eind november heeft Jaguar in Nederland 780 nieuwe autoâs geregistreerd, tegen 516 in 2007. Het succes is vooral toe te schrijven aan de Jaguar XF, die zijn positie op de (zakelijke) markt steeds verder uitbouwt. De Jaguar-organisatie kan nu al terugkijken op een bijzonder succesvol 2008, met hoogste noteringen door de pers en topwaarderingen door klanten zoals bijvoorbeeld:

Jaguar XJ 2.7 Diesel groenste luxeauto in Groot-Brittannië Voor de tweede maal op rij is de Jaguar XJ 2.7 Diesel door de Environment Transport Association uitgeroepen tot de groenste luxeauto in Groot-Brittannië. Onder meer de toonaangevende dieselmotor en de lichtgewicht aluminium structuur dragen bij aan het minimaliseren van de CO2-uitstoot.

Jaguar XF gekozen tot Beste Zakenauto voor Vrouwen Vijf hooggeplaatste Britse vrouwen hebben de Jaguar XF tot âBest Executive Car for Women 2008â gekozen. De auto viel het meest in de smaak op het gebied van comfort, ruimte en gebruiksvriendelijkheid. Ook de prettige besturing werd hoog gewaardeerd en de auto liet zich volgens het panel gemakkelijk inparkeren.

Jaguar XF premium audiosysteem is âbeste koopâ
Het sublieme audiosysteem van Bowers & Wilkins dat Jaguar levert in de XF, is door het toonaangevende Britse audiomagazine What Hi-Fi? Sound and Vision uitgeroepen tot de beste koop in de klasse van autoâs tot 100.000 Pond.

Jaguar nummer 1 volgens onderzoeksbureau J.D. Power Jaguar North America is opnieuw als beste naar voren gekomen in het toonaangevende consumentenonderzoek van J.D. Power naar de tevredenheid (Customer Statisfaction Index) over de serviceverlening door autodealers. Bovendien werd het voor de vierde maal in vijf jaar tijd eerste in de Sales Satisfaction Index (SSI).

Jaguar XF is auto met het mooiste interieur
Het Amerikaanse autovaktijdschrift Wardâs heeft de Jaguar XF tot winnaar uitgeroepen in de categorie âBest Premium Carâ bij de negende editie van de Interior of the Year Awards. Het testpanel van Wardâs heeft twee maanden lang alle eigenschappen van auto-interieurs uitvoerig bestudeerd, van materiaalgebruik tot ergonomie en van veiligheid tot afwerking. Op alle punten scoorde de XF het best.

Jaguar XF gekozen tot Klassieker van de Toekomst De lezers van de Auto, het officieel orgaan van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club, hebben de Jaguar XF in 2008 gekozen tot 'Klassieker van de Toekomst'. Vorig jaar won de Jaguar XK deze titel â de XF is dus de tweede achtereenvolgende 'Klassieker van de Toekomst'.