AutoRai

SEAT Ibiza 3-deurs SC verkozen tot Young Car of the Year

(12/12/2008)
De SEAT Ibiza 3-deurs SC is door het Spaanse automagazine Car and Driver uitgeroepen tot âYoung Car of the Year 2009â. Deze onderscheiding onderstreept eens te meer de grote populariteit van de nieuwste generatie van SEATâs bestverkochte model onder zowel consumenten als specialisten uit de automobielindustrie.

De lezers van Car and Driver magazine gaven de nieuwe Ibiza 3-deurs SC de meeste punten voor zijn innovatieve design, zijn opvallend sportieve temperament, de complete uitrusting, de lage gebruikskosten en de gematigde brandstofverbruikcijfers. De nieuwe Ibiza werd tot overduidelijke winnaar gekozen, vóór elf concurrerende modellen, waaronder de Alfa Romeo Mito, Fiat Grande Punto en Ford Fiesta.

Met deze onderscheiding heeft SEAT nu drie âYoung Car of the Yearâ titels op zak, nadat de Ibiza II de prijs in 1997 al won en de Leon in 2006 met de eer streek. Bovendien was de nieuwe SEAT Ibiza tijdens de Car and Driver prijsuitreiking met nog elf andere autoâs tevens genomineerd voor de titel âCar and Driver car 2009â.

Prijswinnaar in Spanje en Europa
Dit jaar heeft de nieuwe SEAT Ibiza diverse nationale en internationale prijzen ontvangen, mede dankzij de perfecte balans tussen zijn fascinerende design, sportiviteit en omvangrijke standaarduitrusting.

Recent ontving de Ibiza in Duitsland de gerenommeerde âGoldenes Lenkradâ onderscheiding en riep de ANWB hem in Nederland uit tot âCompacte Auto van het Jaarâ. Tegelijkertijd werd de Ecomotive-uitvoering van de nieuwe Ibiza tijdens de jaarlijkse AUTOBEST prijsuitreikingceremonie bekroond met de âECOBEST 2008â award voor zijn kwaliteiten als beste ecologische auto van het jaar.

De nieuwe SEAT Ibiza is leverbaar in twee koetswerkvarianten: de vijfdeurs en de 3-deurs SC, beide met een keuze uit drie diesel- en drie benzinemotoren. De Ibiza is bovendien de eerste auto in dit segment die leverbaar wordt met een zeventraps DSG-transmissie. Verder krijgt hij standaard een zeer uitgebreide uitrusting mee, met ondermeer ABS, ESP en TCS + EBA, een airbag voor de bestuurder en voorpassagier, zijairbags, hill hold control en een waarschuwingssysteem voor een te lage bandenspanning.