RTL Group

Tineke Schouten terug bij RTL 4

Drie jaar na haar laatste show bij RTL 4, keert Tineke Schouten terug bij de familiezender. Al meer dan 25 jaar viert de populaire cabaretière in het theater furore met haar sketches en typetjes. Om te beginnen toont zij bij RTL 4 op Oudejaarsavond de kijker de hoogtepunten uit diverse eerdere shows. Zes soortgelijke uitzendingen volgen en aanvullende nieuwe programma-ideeën zijn in ontwikkeling voor later in 2009.

Tineke Schouten: "Ik ben heel blij om weer terug te zijn bij RTL 4 en verheug me enorm op de samenwerking. Het lijkt me fantastisch met deze leuke, enthousiaste en bevlogen mensen samen te werken."

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: "Wij zijn er heel trots op dat Tineke terugkeert bij RTL 4. Ze weet als geen ander vele gezinnen een leuke avond te bezorgen. Ze is de grootste vrouwelijke komiek van Nederland en weet al vele jaren een groot en breed publiek aan zich te binden, zowel in de theaters als op tv. Een avond Tineke Schouten sluit perfect aan bij ons entertainment in het weekend."

Dankzij Lenie uit de Takkestraat, Bep Lachebek en de Telefoniste kan Tineke Schouten met recht de Koningin van de typetjes en comedy worden genoemd. De vakvrouw weet kleine onopvallendheden uit te vergroten tot kolderieke sketches. Maar ook gevoelige onderwerpen zijn aan Tineke, die momenteel met haar show Posi-Tien in de theaters staat, toevertrouwd. Met een subtiele kwinkslag maakt ze van een traan een glimlach in een bijzondere carrière die nu al meer dan 25 jaar duurt.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl