Feestelijke uitreiking voor inbouw 100.000 ste roetfilter

12/12/2008 12:13

SenterNovem

Garagebedrijf B.V. LIAM heeft het 100.000ste retrofit roetfilter met subsidie ingebouwd. Het roetfilter is geplaatst op een Mercedes-Benz Atego vrachtwagen van transportbedrijf Hogenhout. Beide bedrijven zijn door het ministerie van VROM op een feestelijke bijeenkomst geprezen voor hun aandeel in de verbetering van de luchtkwaliteit. Bij Mercedes-Benz dealer LIAM te Roelofarendsveen ontvingen zij donderdag 11 december een 'luchtige' taart en een eervolle vermelding voor op de vrachtwagen.

Vanaf 2006 stimuleert het ministerie van VROM de inbouw van retrofit roetfilters op dieselpersonenauto's en -vrachtwagens met subsidie. Erkende garages die het roetfilter inbouwen, vragen de subsidie aan bij SenterNovem. Van de 100.000 subsidies

voor retrofitroetfilters zijn ca. 78.000 voor personenauto's en 22.000 voor vrachtwagens.

In totaal is 170 miljoen euro roetfiltersubsidie uitgekeerd.

Een roetfilter vermindert de uitstoot van fijn stof met 50 tot 95%, wat een aanzienlijke verbetering voor de luchtkwaliteit betekent. De subsidieregeling voor vrachtwagens is gericht op roetfilters op Euro 3 vrachtauto's met een vermogen onder 225 kW. Deze voertuigen komen veel in de binnensteden. Een Euro3 vrachtwagen met roetfilter heeft toegang tot de milieuzones tot het voertuig de leeftijd van 8 jaar heeft bereikt.

Meer informatie?

Kijk voor subsidieregelingen op www.senternovem.nl/srv of www.senternovem.nl/srp

Wilt u meer weten over het pakket van stimuleringsmaatregelen voor een schonere lucht,

kijk dan op www.senternovem.nl en ga naar programma verkeersmaatregelen luchtkwaliteit of kijk op www.vrom.nl/schonerelucht.

Fotobijschrift 0007: Marten Koen (VROM) feliciteert de heer J. Hogenhout (transportbedrijf Hogenhout) en de heer G. van den Nieuwendijk (garagebedrijf B.V. LIAM).

Fotobijschrift 0025: de heer J. Hogenhout van transportbedrijf Hogenhout) en de heer G. van den Nieuwendijk en monteurs van B.V. LIAM bij de vrachtwagen waarop het 100.000 ste roetfilter is gemonteerd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.senternovem.nl