Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Baarsjesjongeren beveiligen eigen buurt

12 december 2008
Jongeren van de beveiligingsopleiding in de Mercatorbuurt starten tijdens hun opleiding al met de beveiliging van de buurt rond hun school. Beveiligingsbedrijf G4S verzorgt de beveiliging in de Mercatorbuurt en ook de stages voor de studenten van deze ROC ASA Security Academy.

Zo kunnen de studenten direct aan de slag in hun eigen buurt. Maandag 15 december studeren de eerste acht nieuwe beveiligers af. Zij ontvangen hun SVPB-branchediploma van stadsdeelvoorzitter Arco Verburg. Op dit moment zijn er nog 43 studenten in opleiding en in januari komt daar een nieuwe lichting bij (start week 4) geĂŻntereseerden kunnen zich hiervoor nog aanmelden bij ROC ASA Security Academy (020- 589 13 33).

Convenant Beveiliging

In het project werken stadsdeel, bedrijven en ROC ASA samen aan een veilige en leefbare buurt. Sinds de start van het project zeggen bewoners en ondernemers zich weer veiliger te voelen in de Mercatorbuurt. Zij melden onder meer dat ze weer zonder problemen `s avonds de hond uit kunnen laten. De opleiding en stages zijn voortgekomen uit het Convenant Beveiliging dat mede mogelijk is gemaakt met Europese gelden van Urban2. Momenteel lopen besprekingen om deze maatschappelijk verantwoorde manier van beveiligen in andere stadsdelen over te nemen.

Diploma-uitreiking

Diploma-uitreiking bij ROC ASA Security Academy: maandag 15 december, 15.30 uur, Jan van Breemenstraat 1.