Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Milieuprogramma scherper

Uit de stadsdeelraad

12 december 2008
Het milieuprogramma 2009-2010 wordt meer `SMART' geformuleerd. Dat heeft portefeuillehouder Milieu Ab Cherribi de Raadscommissie Stadsdeelwerken toegezegd.

SMART betekent dat de ambities en doelstellingen concreet worden gemaakt zodat ze ook meetbaar zijn. Vooral GroenLinks en de PvdA vinden dat dit nog niet genoeg is gebeurd. Daardoor wordt het erg lastig om over twee jaar te controleren of de doelen gehaald zijn. Daarnaast vinden deze partijen dat het plan niet ambitieus genoeg is. Zo mist Coos Hoebe van GroenLinks doelstellingen voor het scheiden van afval, die wel in het vorige milieuprogramma stonden.

Portefeuillehouder Ab Cherribi vindt het plan wel degelijk ambitieus, maar wijst erop dat het stadsdeel ook realistisch moet zijn. Het is niet handig om ambities te formuleren waar het stadsdeel zelf geen invloed op heeft. Hij gaat wel kijken of het plan bij een aantal acties scherper kan worden geformuleerd. VVD en D66 zijn het er mee eens dat het milieuprogramma realistisch moet blijven. D66 vindt dat de kosten van maatregelen wel in verhouding moeten staan tot de winst voor het milieu en vraagt dus om een goede kosten-batenanalyse.