Gemeente Zijpe


2008-12-12 De raad kiest voor waarnemend burgemeester. foto van de ambtsketen.JPG

In verband met het vertrek van burgemeester Anja van Apeldoorn- Pruijt per 1 februari 2009, heeft een delegatie van de raad en het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 december 2008 een eerste gesprek gevoerd met de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, de heer mr. H.C.J.L. Borghouts.

Tijdens de raadsvergadering van 9 december 2008 deelde Hans Klaver, als plaatsvervangend voorzitter van de raad, mee dat de raad in eerste instantie wil starten met een waarnemend burgemeester voor een ½ jaar.

Hiervoor is gekozen omdat in die periode een besluit wordt verwacht over herindeling of doorgaan als zelfstandige gemeente. Aan de Commissaris is meegegeven te kijken naar kandidaten die het mogelijke herindelingproces kunnen begeleiden.

Afhankelijk van de besluitvorming medio 2009 wordt bepaald of de waarnemend burgemeester langer blijft en/of er een procedure wordt gestart voor een permanente burgemeester.
Medio januari 2009 zal de delegatie sollicitatiegesprekken voeren met enkele kandidaten voor de functie van waarnemend burgemeester.