Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.55 uur

Utrecht, 12-12-2008

Oproep getuigen:Vernieling en brandstichting

AMERSFOORT De politie kreeg op 7 december rond 16.15 uur de melding van brand in een school in aanbouw vlakbij de Laakboulevard. In het pand bleek een klein brandje gesticht. De brandweer bluste het vuur snel. Na inspectie door het pand bleek dat vandalen via braak het pand hadden betreden en vernielingen gepleegd. Zo waren ruiten, sanitair en een keukenblok vernield, was er met emmers verf gegooid en was een steiger omgetrokken. De bouwonderneming heeft inmiddels aangifte gedaan en schat de schade rond de 80.000,=.

Inmiddels heeft forensisch sporenonderzoek plaatsgevonden. Omdat rondom het pand nauwelijks woningen zijn, is een buurtonderzoek niet zinvol. Het betreft een school in aanbouw vanaf de Laakboulevard bekeken rechts naast supermarkt Albert Heijn (straatnaam nog niet bekend). De politie vraagt daarom via deze oproep of mensen voor de brand of daarna iets opvallends of personen hebben gezien rondom het pand. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de recherche in Eemland zuid, via tel. 0900-8844.

Fietsdief

AMERSFOORT - De politie heeft donderdag 11 december een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Surveillerende agenten zagen de jongen, met de fiets aan de hand, lopen in de Langestraat en besloten het rijwiel nader te controleren. Hierbij bleek dat de fiets was gestolen. De jongen werd aangehouden en verhoord. Hij deed afstand van de fiets en kreeg een proces-verbaal. De fiets is teruggeven aan de eigenaar.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmorgen om 02.20 uur een 22-jarige inwoner van Eemnes van de Rijksweg A1 gehaald omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

De verdachte reed slingerend over de weg en werd door de agenten gecontroleerd. Hij blies 340 ug/l op de ademtestapparatuur en kon zijn auto laten staan. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT Op vrijdagmorgen 12 december werd op de Hooglandseweg-Zuid een verlichtingscontrole gehouden.

Zes fietsers voerden de verlichting niet en kregen een boete.