Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.50 uur

Utrecht, 12-12-2008

Oproep bestuurder witte bestelbus zich te melden; oproep getuige(n) ongeval

VEENENDAAL De politie zoekt de bestuurder of bestuurster van een witte bestelbus. Deze was dinsdag 2 december omstreeks 15.20 uur betrokken bij een ongeval op het Jan Roeckplantsoen.

Door het ongeval raakte de fiets van een 31-jarige vrouw uit Veenendaal beschadigd. Volgens verklaring van de fietsster schoot de bestelbus achter een blauwe personenauto nog net voorlangs de fietsster de vlinderrotonde op. De fietsster moest hard afremmen en uitwijken om niet onder de witte bestelbus terecht te komen, maar raakten zij elkaar nog wel. Hierdoor kwam zij met haar fiets te val, waardoor de schade ontstond.

De bestuurder of bestuurster van de witte bestelauto reed door zonder dat de identiteit kon worden vastgesteld. Deze wordt gevraagd zich te melden bij de politie, bureau Veenendaal. Eventuele getuige(n) van het ongeval worden eveneens gevraagd zich te melden. Dat kan ook via het telefoonnummer 0900-8844.

Controle verlichting

VEENENDAAL/RENSWOUDE De politie heeft op donderdag 11 december op meerdere locaties verlichtingscontroles gehouden.

Tussen 07.50 en 08.10 uur werd er gecontroleerd in de Kerkewijk waarbij 10 fietsers, voornamelijk jeugdige verkeersdeelnemers, een boete van 20 euro kregen.

In de avonduren werd er door de gehele gemeente gecontroleerd op de aanwezigheid van verlichting. Hierbij werden 22 fietsers beboet.

Onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft vrijdag 12 december om 01.30 uur een 51-jarige inwoonster van Veenendaal aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten zagen de vrouw rijden op de Kleine Beer en besloten haar te controleren. Zij blies 505 ug/l op de ademanalyse en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.