Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 12-12-2008

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond twee jongens aangehouden omdat zij een

auto-inbraak hadden gepleegd.

Een getuige belde omstreeks 22.15 uur naar de politie omdat hij zag dat twee jongens aan het inbreken waren in een auto die geparkeerd stond aan het Ireneplateau. De getuige gaf aan dat de jongens nog in de auto zaten. Op weg naar het Ireneplateau kwam het bericht door dat het tweetal inmiddels de benen had genomen. Ter plaatse hoorden agenten aan de achterzijde van een flat aan de Huis te Zuijlenlaan gefluister.

In de bosjes achter de flat zagen agenten de twee jongens zitten. De jongens -14 en 17 jaar beiden uit Utrecht renden weg en probeerden uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk werd het tweetal aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Drie jongens aangehouden voor baldadigheid

UTRECHT In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 december heeft de politie drie personen aangehouden omdat ze zich baldadig gedroegen.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 01.50 uur gezien dat drie personen zich misdroegen in de omgeving van de Stadhuisbrug. Er werd een fiets over de brug in het water gegooid en met vuilniszakken tegen ramen gegooid. Het drietal één man van 19 jaar uit Utrecht en twee mannen 17 en 20 jaar uit Breukelen kon in de omgeving aangehouden worden. Zij werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Pimpernelstraat heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 39-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg rond 23.15 uur op de Pimpernelstraat een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. De man werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 605 ug/l uit. De bestuurder bleek zijn rijbewijs al niet meer in zijn bezit te hebben omdat het al eerder was ingevorderd. Met een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij een diefstal had gepleegd.

De beveiliging van de winkel zag rond 16.35 uur dat een vrouw een fles parfum mee nam de paskamer in. Toen de vrouw weer naar buiten kwam was de parfum weg en wilde zij de winkel verlaten. De 26-jarige vrouw uit Utrecht werd door de beveiliging tegen gehouden en gecontroleerd. Uit haar rugzak kwam de fles parfum. Zij werd overgedragen aan de politie.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie een man aangehouden die samen met een andere man een fiets wegnam van een vrouw.

Een 19-jarige vrouw uit Utrecht zette haar fiets voor een winkel om een extra fietssleutel te laten maken. De vrouw had haar fiets niet op slot gezet en nog voordat zij in de winkel was, zag zij twee mannen op haar fiets wegrijden. Samen met een getuige werd de achtervolging ingezet. Het tweetal zag kans de man die achter op de fiets zat, 19 jaar uit Utrecht, vast te pakken. De bestuurder reed weg. De politie heeft de verdachte voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

Op de Truus van Lierlaan en de Baden-Powellweg werden in totaal 84 bromfietsen gecontroleerd. 40 Bromfietsen bleken in orde. Voor de overige 44 bestuurders schreef de politie bekeuringen uit voor onder andere een te hoge constructie snelheid, defecte verlichting, rijden zonder rijbewijs en het niet dragen van de helm.

Eén persoon werd aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Een rijschoolhouder werd bekeurd omdat hij zelf geen rijbewijs bij zich had en onverzekerd rondreed.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond donderdagmorgen een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Rond 10.50 uur reed een 25-jarige vrachtwagenchauffeur met zijn wagen vanaf de Lessepstraat rechtsaf de Amsterdamsestraatweg op. Hierbij heeft hij vermoedelijk een 18-jarige vrouw op haar fiets niet gezien waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw kwam onder de vrachtwagen terecht en liep beenletsel op. Zij werd naar het UMC in Utrecht overgebracht. Het verkeer werd voor enige tijd omgeleid. De politie onderzoek nog de exacte toedracht van de aanrijding.