Politie Gelderland-Zuid

Winkeldief uiteindelijk toch aangehouden

Nijmegen, 12-12-2008 o Op donderdag 11 december is een 35-jarige man uit Oss op het politiebureau in Nijmegen aangehouden. De man wordt er van verdacht de dag ervoor goederen te hebben gestolen uit verschillende winkels.

De verdachte, een bekende veelpleger, had woensdag bij een winkel in de Molenpoortpassage enkele pakjes krasloten weggenomen. Dit was gezien door een medewerker. Toen de man de winkel verliet werd hij aangesproken door die medewerker. De verdachte werd verzocht mee te lopen naar het kantoor. Hieraan gaf de verdachte geen gevolg. De Ossenaar wist zich, ondanks hulp van een omstander, los te rukken en rende weg. Wel liet hij een tas achter waarin nog meer goederen zaten die van diefstal afkomstig bleken.

Omdat de verdachte een bekende was van de politie kon hij de volgende dag alsnog worden aangehouden buiten heterdaad. De verdachte was in Den Bosch tegen de lamp gelopen bij een winkeldiefstal en is door de politie van Brabant overgedragen aan de politie van Gelderland-Zuid. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)

Laatst gewijzigd 12-12-2008 11:47 | © Regio Gelderland-Zuid |