Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 december 2008

Vuurwerkcontrole

Twente

Ter bestrijding van de invoer van illegaal vuurwerk en controle op wapenbezit, heeft het vuurwerkteam van Politie Twente op woensdag 10 december met 4 teamleden van 14.00 uur tot 22.00 uur een aantal grenscontroles gehouden.

De controles zijn door 3 motorrijders van de Afdeling Verkeer ondersteund. Er zijn controles gehouden op meerdere kleinere grensovergangen aan Nederlandse zijde. Gelijktijdig zijn de grote grensovergangen door de Duitse politie gecontroleerd. Er zijn ruim 50 voertuigen gecontroleerd. Zowel de Nederlandse als Duitse agenten kregen vele complimenten van de gecontroleerde automobilisten. Er is tijdens de controles niets aangetroffen.

(08-154443)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Geesteren

Aan de Vinckenweg in Geesteren werd donderdag 11 december een geheime zender die uitzond onder de naam "De Melkboer FM" uit de lucht gehaald.

Donderdagmorgen 11 december om ongeveer 10.30 uur werd door het Agentschap Telecom samen met de politie Twente een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Vinckenweg in Geesteren. Een 19-jarige jongen uit Geesteren zat achter de knoppen en er werd uitgezonden onder de naam "De Melkboer FM". Tegen de 19-jarige jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en de apparatuur is in beslag genomen. (08-154495)

Jongeren bekennen tientallen diefstallen

Twenterand

De politie Twente heeft vijf jongeren aangehouden voor het plegen van tientallen winkeldiefstallen in Vroomshoop. Het gaat om vier meisjes uit Vroomshoop en een jongen uit Den Ham, allen minderjarig. Ze hebben bekend de diefstallen te hebben gepleegd.

Donderdag 27 november werden twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal bij een supermarkt in Vroomshoop. Uit onderzoek van de politie, dat 11 december kon worden afgerond, bleek dat de twee verantwoordelijk waren voor veel meer diefstallen. Daarnaast werd duidelijk dat ook nog drie andere jongeren winkeldiefstallen pleegden. Daarop zijn ook zij aangehouden. De vijf hebben sinds half oktober in wisselende samenstellingen goederen gestolen. De buit varieerde van een pakje kauwgom van 50 eurocent tot goederen van 15 euro. Alle vijf zijn inmiddels weer overgedragen aan hun zorgkader. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-148485)

Kind van twee aangereden

Oldenzaal

Een 2-jarig jongetje werd op 11 december rond 13.30 uur aangereden door een auto op de Buizerdstraat.

Het kind stak plotseling tussen geparkeerde auto's door de weg over, waarop op dat moment een 38-jarige vrouw uit Oldenzaal reed in haar auto. De automobiliste reed met lage snelheid. Het kind liep tegen de zijkant van de auto en raakte gewond. Het jongetje werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (08-154537)

Drie gewonden bij aanrijding

Almelo

Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising Nachtegaalstraat / Gravenstraat op 11 december rond 14.30 uur, vielen drie gewonden.

Een 28-jarige vrouw uit Enschede reed in haar auto over de Gravenstraat en gaf op de genoemde kruising geen voorrang aan een 31-jarige vrouw uit Almelo die over de Nachtegaalstraat reed. De Nachtegaalstraat is een voorrangsweg. Beide auto's kwamen in aanrijding met elkaar waardoor de beide bestuurders alsmede een 20-jarige vrouw uit Enschede, die als passagier bij de 28-jarige Enschedese in de auto zat, gewond raakten. Zij werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (08-154561)

Gevaarlijke medicijnen verloren

Hengelo

Een vrouw uit Hengelo heeft op 11 december tussen 12.00 en 18.00 uur een doosje medicijnen verloren. Het gaat om een wit, plat doosje met daarin 28 stuks Aprazolam. Deze medicijnen kunnen voor kinderen gevaarlijk zijn bij inname. De medicijnen zijn waarschijnlijk verloren in de omgeving Tollensstraat, de Colensostraat of de Primulastraat. (08-154743)

Veel bonnen bij verlichtingscontrole

Hengelo

Bij een verlichtingscontrole op meerdere locaties in Hengelo zijn 68 bonnen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting.

De controle werd gehouden op 11 december tussen 17.00 uur en 22.00 uur op de Bornsestraat, Breemarsweg, Enschedesestraat en de Eikstraat. Naast de bonnen voor verlichting werden ook nog andere bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor rijden door rood licht, geen helm, geen gordels en telefoneren. Ook werd nog een gestolen bromfiets aangetroffen. (08-154744)

Alcoholcontrole

Enschede

Bij een alcoholcontrole op diverse locaties in Enschede werden weer de nodige processen-verbaal uitgeschreven. . Bromfietser, 38 jaar, reed met ongeldig verklaard rijbewijs en blies 440 ugl (1.01 promille) . Automobilist, 27 jaar, onder invloed van drugs, er werd een bloedproef afgenomen. . Automobiliste, 25 jaar, blies 535 ugl (1.23 promille) . Automobilist, 26 jaar, blies 275 ugl (0.63 promille) . Automobilist, 47 jaar, blies 695 ugl (1.6 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. . Automobilist, 20 jaar, beginnend bestuurder, blies 165 ugl (0.38 promille) Automobilist, 26 jaar, reed onder invloed van cocaïne, er werd een bloedproef afgenomen en hij was niet in het bezit van een rijbewijs.

Twee hennepplantages ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een politieonderzoek werden op donderdag 11 december twee inwerking zijnde hennepkwekerijen in twee woningen aan de Postenbrink in Enschede aangetroffen.

Op donderdagmiddag 11 december werden twee inwerking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen op de Postenbrink in Enschede. In één woning werden gedroogde hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen, in een andere woning werden 110 planten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen een 25-jarige bewoner en een 29-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt

(08-150788 / 08-150792)

Twee mannen aangehouden na diefstal

Rijssen

Twee mannen in de leeftijd van 17 en 30 jaar, beiden woonachtig in Markelo, werden op donderdag 11 december aangehouden omdat zij op heterdaad betrapt werden op diefstal in een winkel aan het Hogepad in Rijssen.

Donderdag 11 december omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding dat diefstal gepleegd was in een winkel aan het Hogepad in Rijssen, door twee mannen, in de leeftijd van 17 en 30 jaar en beiden woonachtig in Markelo. De twee hadden sportschoenen meegenomen zonder deze te betalen. Het personeel kon de twee mannen aanhouden en direct overdragen aan de politie. Tegen de twee zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-154682)

Man aangehouden na mishandeling

Enschede

Een 26-jarige man uit Enschede werd vrijdag 12 december aangehouden omdat hij in een uitgaansgelegenheid in Enschede een man mishandeld heeft.

Vrijdagmorgen 12 december omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een uitgaansgelegenheid op de Oude Markt in Enschede. Bleek dat een 22-jarige man uit Enschede om nog onduidelijke reden een kopstoot heeft gekregen van een 26-jarige Enschedeër. De politie kon de 26-jarige man aanhouden. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de mishandeling. (08-154813)

tel. 053-4555588


---- --