Gemeente Valkenswaard

adviesraad Vraagzijde benoemd

Wmo adviesraad Vraagzijde benoemd

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 9 december de Wmo adviesraad Vraagzijde benoemd. Deze raad adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over alle 9 beleidsthema's die voortvloeien uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (de Wmo). Deze thema's zijn in de Wmo 'prestatievelden' genoemd.

De volgende leden zijn benoemd: de heren C.J.A. Fijneman, R.J.A. van den Dungen, T.J.P.M. van den Bosch (op voordracht van het Platform Gehandicapten Valkenswaard), L.A.J. Wijnen, J. Dekkers, A.V.M. Perquin (op voordracht van Seniorenbelang Valkenswaard), E.W.M. Brom, J. Couwenbergh en F. van Vonderen. De heer H.T. Dijkstra is voorgedragen als onafhankelijk voorzitter.

Ervaringsdeskundigen
De Wmo schrijft in artikel 12 voor dat over de prestatievelden advies ingewonnen moet worden bij een vertegenwoordiging van de inwoners. De gemeente Valkenswaard kiest voor een aanpak waarbij ervaringsdeskundigen zijn gezocht vanuit de vraagszijde, dus de gebruikers. De prestatievelden bestrijken onder meer de volgende beleidsvelden: senioren, vrijwilligers in de zorg en ondersteuning, mensen met een verstandelijke beperking, mantelzorgers, chronische zieken en leefbaarheid.

Voorlichtingsbijeenkomst september
In de voorlichtingsbijeenkomst van 22 september jl. zijn mensen opgeroepen zich kandidaat te stellen voor de Wmo adviesraad. De gemeente heeft gestreefd naar een vertegenwoordiging van één persoon per prestatieveld. Na die avond hebben zich diverse kandidaten gemeld. In november heeft de Wmo adviesraad in oprichting kennis met elkaar gemaakt. De adviesraad zal zich tussen het moment van oprichting en januari 2009 buigen over het reglement waarin de procedures en de afspraken tussen adviesraad en gemeente worden vastgelegd. Ook volgt op korte termijn een officieel installatiemoment.