Gemeente Wervershoof


Gratis verzekering voor vrijwilligers

12 dec 2008

P E R S B E R I C H T

Gratis verzekering voor vrijwilligers

De gemeente Wervershoof heeft met ingang van 1 januari 2009 twee verzekeringspakketten voor vrijwilligers afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. Doel is om hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en het vrijwilligerswerk te stimuleren. Voor wie?
Officieel: "voor iedere vrijwilliger die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend". Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten, zonder beperking in uren en ook als het gaat om kerkelijk werk en buurtactiviteiten.

Dus iedere vrijwilliger, actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente, bijvoorbeeld de voetbalvader die meegaat met een uitwedstrijd van zijn kind of de leesmoeder op school, de verkeersregelaar van de wielerclub hier, allemaal kunnen ze een kosteloze verzekering afsluiten. Uitgezonderd zijn ondermeer brandweer en politievrijwilligers.

Eenvoudig, gemakkelijk en zonder registratie
Deze verzekeringspakketten bieden een zeer ruime dekking. Een bijkomend voordeel is dat er geen administratie of registratie van de vrijwilligers nodig is.

Meer weten?
Kijk op de gemeentepagina in dit nummer van de Binding, of neem contact op met.
De heer Ton Oudejans van de gemeente, Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof. Zijn telefoonnummer is (0228) 58 71 22 en e-mailadres oudejans@wervershoof.nl. Op de website worden veel gestelde vragen alvast beantwoord. www.wervershoof.nl

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171