Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 12-12-2008

Rustige sfeer in het uitgaansgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het uitgaansgebied van Tilburg spreken van een rustige nacht. De politie verrichte in totaal één arrestatie. Een 20-jarige vrouw werd rond 01.00 uur op de Paleisring aangehouden voor mishandeling. Voor een horecagelegenheid sloeg ze een 22-jarige man uit Goirle in het gezicht. De politie deelde in totaal 5 bekeuringen uit voor onder andere wildplassen en het niet voeren van verlichting.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Politie deelt 27 bekeuringen uit tijdens bromfietscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Binnenstad stelden gisteren op zowel de Spoorlaan als de Willem II straat een bromfietscontrole in. In totaal passeerden 21 bestuurders van brom- en snorfietsen het controlepunt. De politie schreef 27 bekeuringen uit voor onder andere het rijden zonder helm, het overschrijden van de constructiesnelheid en technische gebreken. Er werden twee bromfietsen uit het verkeer genomen in verband met de technische staat en onverzekerd rijden. Er mocht één bestuurder mee naar het bureau omdat tijdens controle bleek dat de man nog een geldboete van 600 euro had open staan en
gesignaleerd stond voor afname DNA.

Politie doorziet tandpastagebruik bij rijden onder invloed

TILBURG - De politie heeft gisteravond om 19.30 uur in de Gasstraat een 58-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. De man was als bestuurder van een personenauto in de Gasstraat betrokken bij een verkeersongeval. Hij was met zijn auto tot drie maal toe tegen een auto die voor hem reed gereden. Tijdens de controle bleek dat de automobilist gedronken had. Hij wilde de politie op een dwaalspoor brengen door een tube tandpasta in zijn mond leeg te spuiten en zijn kleding te besprenkelen met parfum. Agenten trapten daar niet in, maar constateerden dat hij hevig onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau wees een ademtest uit dat hij 855 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De man verklaarde tijdens het verhoor dat hij ongeveer 10 glazen bier gedronken had. De automobilist, die sinds 01 december 2008 zijn rijbewijs, na een eerdere invordering voor hetzelfde feit terug had, moest het document weer inleveren.

Videobeelden leggen winkeldiefstal vast

TILBURG - De politie heeft gistermiddag om 16.45 uur in een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 46-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. Tijdens het bekijken van de videobeelden zag een beveiligingsmedewerker dat de man in de winkel diverse goederen in zijn boodschappentas stopte. Bij de kassa bood hij deze goederen niet ter betaling aan. Gewaarschuwde agenten namen de man mee naar het bureau.

Politie onderzoekt woninginbraken in Oisterwijk

OISTERWIJK - De politie onderzoekt een aantal inbraken in woningen die gisteravond en vanmorgen, vermoedelijk tussen 19.30 uur en 01.00 uur gepleegd zijn op diverse locaties. Op dit moment heeft de politie zes meldingen ontvangen. Zo werden er woningen bezocht in de Langvennen Noord, Jan Steenstraat, Dommel, Dureldaaldreef, Wildemanstraat en de Baerdijk In alle gevallen werden de woningen door de daders via de achterzijde benaderd. Door het forceren van onder andere tuindeuren, een bovenlicht of de achterdeur lukte het de daders in drie gevallen de woning binnen te gaan. Bij de andere drie bleef het bij een poging. Naast extra surveillance zette de politie gisteravond het middel SMS-Alert in om de bewoners te attenderen op het feit dat er woninginbrekers actief waren.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 12-12-2008 12:53 | © Regio Midden en West Brabant |