Gemeente Waterland

12 december 2008

De heer De Vries benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Koninklijke onderscheiding voor scheidend raadslid ABW

Donderdag 11 december heeft de heer Cornelis de Vries een Koninklijke Onderscheiding ontvangen: hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester van de gemeente Waterland, de heer E.F. Jongmans, reikte hem voorafgaand aan de raadsvergadering de officiële versierselen behorend bij de onderscheiding uit.

Cor de Vries heeft zich gedurende vele jaren ingezet voor de gemeenschap van de gemeente Katwoude en later de gemeente Waterland, op bestuurlijk, agrarisch en maatschappelijk gebied. Hij staat bekend als een markant raadslid dat altijd zocht naar het compromis. Hij was goed geïnformeerd, bracht immer een gezond en nuchter oordeel naar voren en leverde vanuit zijn agrarische ondernemerschap een bijdrage voor de zakelijke kant van de beoordeling. Hij is Katwouenaar in `hart en nieren'. Als raadslid stond hij dichtbij de inwoners en de inwoners wisten en weten hem te vinden. Hij heeft veel betekend voor Katwoude, maar ook de andere kernen in Waterland en de inwoners.

Onlangs diende hij zijn ontslag in als ABW-raadslid voor de gemeente Waterland. Gezien al zijn bestuurlijke werkzaamheden op het gebied van politiek, agrarische en maatschappelijke zaken verheugde het de burgemeester zeer dat hij tijdens het officiële afscheid van de heer De Vries hem mocht benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Politieke functies:


* Van 1974 tot 1991: Raadslid van de voormalige gemeente Katwoude
* Van 1978 tot 1991: Parttime wethouder en locoburgemeester bij de voormalige gemeente Katwoude

* Van 1994 tot 2002 en later van 2004 tot november 2008: Raadslid van de gemeente Waterland als ook commissielid, laatstelijk van de commissie Algemene Zaken en Economie

* Van april 2002 tot maart 2003: Wethouder van de gemeente Waterland

Maatschappelijke/agrarische functies:


* Van 1955 tot 1991: Lid van de Vrijwillige Brandweer Katwoude, waarvan vele jaren als ondercommandant en in de periode van 1982 tot 1991 commandant

* Van 1968 tot 1998: Lid en later voorzitter van de Hollandse Maatschappij van Landbouw (na fusie WLTO)

* Van 1974 tot 1985: Voorzitter van de Oranjevereniging Katwoude
* Van 1974 tot 1992: Secretaris en daarna negen jaar voorzitter van het betuur van de zuivelfabriek CONO

* Van 1982 tot de opheffing in 2007: Lid van de Landinrichtingscommissie Waterland

---